Nagrađivani policajac
0

Dženaza bivšem pripadniku Petog korpusa Armije RBiH Mehrudinu Dediću bit će u petak

Piše: M. N.
Bivši pripadnik Petog korpusa Armije RBiH Mehrudin Dedić, koji je poginuo tokom deaktivacije mine u Bihaću, bit će ukopan u petak na mezarju Hendavci.
Još uvijek se čeka izvještaj uviđaja i vještačenja koja su obavljena u mjestu Pokoj gdje se dogodila nesreća.

Kolege Mehrudina Dedića iz MUP-a Unsko-sanskog kantona objavili su posvetu istaknuvši kako je bio dobar policajac i ugledan građanin.

Dedić je rođen 2. januara 1974. godine u Bihaću gdje je završio osnovnu i srednju školu. Tokom rata bio je pripadnik Armije RBiH nakon čega postaje uposlenik MUP-a USK kao policijski službenik PS Bihać.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Radio je u Jedinici za specijalističku podršku Uprave policije MUP-a USK te u činu starijeg policajca bio raspoređen na poslove policajac – vodič službenih pasa.

"Tokom policijske karijere više puta je pohvaljivan za izvanredne rezultate rada, a rukovodioci su ga ocjenjivali najvišim ocjenama za rad. Mehrudin je bio dobar policajac, istinski profesionalac, cijenjen kolega u Upravi policije MUP-a USK i ugledni građanin zajednice u kojoj je živio. Bio je oženjen i otac dvije kćeri", navele su njegove kolege.

Povorka ožalošćenih će 31. maja od 16 sati krenuti od Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić", a zaustavit će se ispred njegove kuće do ikindije namaza. Dženaza i ukop će biti obavljeni u 17:30 sati.