Hadžikadić predvodio
1.3k

U Bihaću održana protestna šetnja, Platforma za progres ima tri zahtjeva

I. Č.
Građani Bihaća su danas u 11:55 simboličnom protestnom šetnjom poručili vlastima Bosne i Hercegovine: "Dosta je bilo šutnje!"

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić prisutnima je sa trga poručio da Platforma ne odustaje od zahtjeva nezadovoljnih građana koji se tiču izbora, države i korupcije.

Naveo je da je ovaj grad mjesto odakle će Platforma za progres poslati tri nova zahtjeva a vezana su za migrante, okoliš i dijasporu.

"Tri su aspekta sa kojih moramo posmatrati migrante: politički, humanitarni i sigurnosni. Migrantsko rješenje postoji, ono što je potrebno je volja. Drugi zahtjev se odnosi na radioaktivni otpad koji se odlaže u Unu. Krajnje je vrijeme da počnemo misliti i čuvati okoliš naše države", kazao je Hadžikadić.

Treći zahtjev Platforme za progres je da dijaspora ima svoje ministarstvo u Bosni i Hercegovini, a Hadžikadić se, kako je naveo, nada da će dijaspora poželjeti da se vrati u svoju domovinu.

Učesnici protestne šetnje su poštovali apel Platforme za progres vezan za epidemiološku situaciju u FBiH, pa je tako protestnoj šetnji prisustvovalo 300 učesnika, a svi učesnici su poštovali fizičku distancu i nosili zaštitne maske.

Građanke i građani Bihaća su aplauzom sa balkona i sirenama iz automobila podržali protestnu šetnju.