Ne tako česte posjete
392

U BiH ušao voz pun mađarskih turista, krajnja destinacija im je Mostar

E. M.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Kroz Bosnu i Hercegovinu danas će proći turistički voz s više vagona koji se uputio ka Mostaru. Ne tako česte slike na prugama u BiH, najbolje govore o turističkom potencijalu naše države.

Čitatelji portala Klix.ba poslali su nam video voza sa desetak vagona, neobičnih na bh. prugama, a tragajući za informacijom saznali smo da se radi o turističkom vozu iz Mađarske koji se uputio ka Mostaru.

Nekoliko puta godišnje u Bosnu i Hercegovinu dođu vozovi drugih zemalja koje organizuju turističke ture. Tako će građani na željezničkim stanicama i prugama moći vidjeti i vozove iz Turske i drugih država koje imaju ovaj vid turizma.

Voz je jutros snimljen u Zenici na putu ka Sarajevu s finalnim odredištem u Mostaru gdje se ovih dana održava Mostarski sajam privrede koji je okupio izlagače iz cijelog svijeta.

Za sada nije poznato da li je sajam razlog dolaska velikog broja turista u Mostar u ovom jeku s obzirom da turistička sezona još nije u punom jeku, ali je sigurno da ovaj vid turizma još živi te da ima onih koji se žele provozati najljepšim predjelima Bosne i Hercegovine.

Facebook