Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Idioti jedni, ovo je jako ozbiljan problem ovog jadnog i primitivnog drustva, pa ako vec nemate nista pametno za reći, ovaj članak nikako nije mjesto gdje ćete izražavati svoje imbecilne i šovinističke stavove! Hvala!
Prolaznik, kako baratas sa podacima da je sve vise zena koje zaradjuju uporedo sa muskarcima? Znaci li to da su one u safe zoni? Ne! Postoje li brakovi gdje je izdrzavatelj porodice zena? Da! Znaci li to da ti muskarci trebaju biti zrtve, jer su u tom slucaju zene dominantne? Ne! Suvise generalizujes. Za maloljetnice ili \"punoljetnice\" :D koje se obnazene slikaju za FB nemam sta reci, to govori samo o sebi. Ipak, to ne znaci da ih zbog toga treba tuci. Svako bi trebao imati mogucnost izbora. A one, plitke kakve jesu, ce vec naici na izbor koji je slika i prilika njihovih golisavih fotki. Nij edan obrazovan, uspjesan i pametan muskarac nece se naci u bracnoj zajednici sa takvom.
uzas je u pravu zenicanko,zena koja ne zaradjuje i nema mogucnost da se odseli od dominantnog muskarca ce statisticki podnositi zlostavljanje jer nema gdje da ode i kako da prehrani djecu. Mahalanje -kako opravdavas cinjenicu da curice od 12 godina drze flase alkohola obnazene po facebooku osim da majke nema vremena cakalajuci po komsiluku
rodno zasnovano nasilje... jel to ono kad te tuku zato sto si im rod?
a sve moralni vj.er.nici mu.s.limani koji postuju svoje zene hahahaha pravda za gole ukrajinke! dole opresija nad zenama! zivjela sloboda!
Ja se ne slazem sa Uzasom :D Nasilje se ne desi odjednom, niti nasilniku na celu pise da je nasilnik, niti su porijeklo, drustveni status i obrazovanje garant da vas izabranik nema potencijal da se konvertuje u nasilnika. Nasilje se ne desava samo u porodicama nizeg staleza, ne desava se samo nad domacicama koje, kako Uzas navodi, samo mahalaju i uce kcerke da se bogato udaju. Uzas pise kao da zrtve nasilja treba da snose dio krivice, jer, pobogu, da su nezavisne i skolovane, njihov muskarac ne bi bio primoran da ih odalami, a obzirom da je on taj koji ih hrani ima potpuno pravo da se izivljava, i one treba da to sve stoicki podnose, jer bolje nisu zasluzile. Postovani Uzas, i visoko obrazovane zene mogu biti zrtve. Nasilnik ne bira i ne zna za selekciju po bilo kojem osnovu.
unskosanski kanton kritican po krsenju ljudskih prava ,prvi put sam u zivotu tamo vidio da zene nemaju prava nasljedja vec da najstariji muskarac nasljedjuje sve a djevojcice udaju sa plasticnom kesom 2 majice i 1 pantola
evo..sada ce se svako moci sakrivati pod-\"bosanac\"!Nema veze dali je Bosnjak,Hrvat ili ge.nocidas srbin udara zenu,djecu..!To je misija i cilj moji Bosnjaci i Bosnjakinje,da se ponovo unistava Identitet Bosnjaka!Trebalo bi se jasno pokazati ko je ko a ne ovako...sramota!!!!A ovo \"klix.ba\"umjesto Sarajevo je-K A T A S T R O F A!
Zenu treba udarat, jer inace ce ona tebe udarit u mozak.
Mene su moji - ovdje na Balkanu - odgojili da cijenim volim i poštujem žene, tako da govori u svoje ime. Ako si ti iz pećinarske obitelji ne znači da su svi.
Uzas slazem se s tobom u potpunosti.... ali donekle krivim i zene i muskarce kakva bahata ponasanja suprotnog spola sebi dozvoljavaju..kada vidim npr.zene kakva verbalna vrijedjanja sebi dozvoljavaju, sta danas-sutra ocekivati da ista nece prerasti u fizicka zlostavljanja! S druge strane krivice ima na roditeljima, koji prate to \"sta ce ko reci\" pa svoje cerke kada udaju kazu joj \"eto sada si s njim, na nas ne racunaj\" kao da one njih njima ne \"ukaljaju obraz\" pa one same moraju da trpe sve sto je lose u tom braku, jer nema gdje da se vrati i da se odluci na razvod, nego sve je \"jadna suti i trpi\"
Nemanja Smutljagic se ne pika pod zlostavljace posto je on nas!
Cuj \'rodno zasnovanog nasilja\'-sta mu ga je sad to? Ako muz tuce zenu-to nije zasnovano na rodu vec na bracnoj zajednici. Ako roditelji tuku djecu-e to je jedna vrsta nasilja.Ali se mora priznati da je ponekada \'batina izasla iz taja\'.Djeca vrlo rijetko nasrcu na roditelje, takodje braca i sestre se rijetko tuku medjusobno. Elem,glavno nasilje u porodici je izmedju muza i zene,ali..ali.. bato mali.. Andric kaze:\'\'U svakoj zeni cuci djavo.Tog djavola u zeni treba ubiti radom ili radjanjem.Ako to ne uspije treba biti [ubiti] zenu i djavola u njoj\'\'
poremse vam se u \'rodno\', glupavi snobovi
Nazalost dobrim dijelom si u pravu. Raduje me jedino sto vidim da se polahko mijenja svijest ali najveci problem naseg BH drustva je nedostatak moralnih vrijednosti i nedostatak znanja/obrazovanja.
Sorry, moram da dodam cast izuzecima.. @commi