|

U BiH se osjetilo lagano podrhtavanje tla

U BiH se osjetilo lagano podrhtavanje tla
0
S
SRNA
3.11.2010. u 09:23
10
komentara
0

dijeljenja
U BiH se osjetilo lagano podrhtavanje tla Bijeljina
Zemljotres koji je noćas pogodio Srbiju u BiH je bio jačine od 2,5 do 3 stepena Rihterove skale i osjetio se u vidu laganog podrhtavanja tla, izjavio je danas Srni Rusmir Gorušanin iz Centra za Seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Prema njegovim riječima u BiH nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete, a nije registrovana ni uznemirenost kod stanovništva.

Dežurnim seizmolozima u Republičkom hidrometeorološkom zavodu u Banjoj Luci najviše poziva uputili su stanovnici Bijeljine koja graniči sa Srbijom, ali i žitelji Tuzle i Sarajeva.

U Centru za osmatranje i obavještavanje u Bijeljini nije prijavljena nikakva šteta od potresa, a građani koji su pozivali tokom noći uglavnom su javljali da su osjetili podrhtavanje, koje je kod njih izazvalo nelagodu i strah.

Snažan zeljotres pogodio je noćas centralnu Srbiju, u Kraljevu je poginuo stariji bračni par, oko 50 ljudi je povrijeđeno, a pričinjena je i materijalna šteta na objektima i infrastrukturi.

U Kraljevu je oštećena i zgrada bolnice, najviše hirurški blok, ali nema povrijeđenih pacijenata.

Zemljotres je izazvao paniku u Beogradu gdje je jedan mladić povrijeđen nakon što je iskočio iz stana u visokom prizemlju zgrade.

Kraljevo i mjesto pogibije bračnog para tokom noći je posjetio ministar policije Srbije Ivica Dačić, a u pomoći građanima i saniranju posljedica anažovane su službe za vanredne situacije i žandarmerija.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...