|

FOTO+VIDEO
/
Dvoje poginulih, više od 100 povrijeđenih u zemljotresu

Dvoje poginulih, više od 100 povrijeđenih u zemljotresu
0
S
Sarajevo-x.com
3.11.2010. u 07:40
3.11.2010. u 11:01
226
komentara
0

dijeljenja
U Kraljevu je uvedeno vanredno stanje nakon sinoćnjeg snažnog zemljotresa, u kojem je dvoje ljudi poginulo i pričinjena velika materijalna šteta.

U pojedinim dijelovima grada i dalje nema struje i vode, a u prekidu su i neke telefonske veze.

Okružni, opštinski i gradski štabovi civilne zaštite proglasili su vanredno stanje na području grada Kraljeva i formirali stručne komisije koje će obilaziti teren radi snimanja stanja nakon noćašnjeg zemljotresa.

Gradonačelnik Ljubiša Simović je novinarima rekao da struje nema na teritoriji jedne četvrtine grada, a vodosnabdijevanje je uglavnom normalno osim, u manjim dijelovima i u pojedinim zgradama.On je pozvao građane da ne paniče i da svojim mjesnim kancelarijama što prije prijave one objekte za koje se procjenjuje da u njima nije moguće zanoćiti kako bi ugroženima blagovremeno obezbijedio smještaj.

Svim odbornicima lokalnog parlamenta su data zaduženja da se angažuju na svojim teritorijama ili u preduzećima.

Od javnih ustanova najveće oštećenje pretrpeo je Zdravstveni centar i Zavod za javno zdravlje, pa se, prema rečima direktora dr Aleksandara Macana, od jutros ispravnost vode ispituje u Čačku, a očekuje se da iz Beograda stigne mobilna ekipa Gradskog zavoda Beograda.

Zemljotres je najviše štete pričinio naselju Grdica, gdje je poginuo bračni par Natalija i Siniša Stašić.


U Kraljevu su oštećeni objekti, polupana stakla, porušeni dimnjaci i oštećeni krovovi, ali nema zatrpanih građana niti potpuno porušenih zgrada.

Zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale, dogodio se jutros u 1.56 sati, sa epicentrom na 10 kilometara sjeverozapadno od Kraljeva.

Poslije prvog udara bilo je još nekoliko manjih potresa, a u narednim satima može ih uslijediti još, ali znatno slabijeg intenziteta.

Zemljotres se osjetio i u drugim dijelovima Srbije, ali i BiH.
Prijavi grešku


Komentari (226)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...