Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A da li je patent, koji je prijavljen u BiH, zaštićen i izvan zemlje?
Nije :)
"Prijava patenta se objavljuje u Službenom glasniku Instituta nakon isteka 18 mjeseci od datuma podnošenja, odnosno od datuma priznatog prava prvenstva čime postaje dostupna javnosti." a sta do tad moze koristiti ko hoce ?
Ja sam patentiro masinu za kopiranje para dobro mi ide samo moram pitat fadila kolko smijem izbacit mjesecno
Loš vam naslov. Primjereniji naslov bi bio :U BiH se godišnje prijavi tek 50-ak domaćih patenata ili građani BiH godišnje prijave tek 50-ak patenata.
izum koji bi svima na Balkanu pomogao: https://www.youtube.com/watch?v=EhZnNld6bxQ
nemoguće, nismo li mi pametniji od AMerikanaca?
Napisao bih postovani,ali ne mogu vas postovati ili napisati dragi jer mi to niste, zatu cu samo reci klix (i to sa malim). Dakle, vi (kompletan info web page portal) ste ovdje zbog nas i nije obratno! Odkud vama pravo da odredjujete koji text se moze komentarisati a koji ne!Ni meni se ne svidjaju pojedini komentari ali to je pravo svakog pojedinca da izrazi svoje misljenje ili stav bez obzira koliko provokativan, nacionalan, ne/pismen, bezobrazan, pametan bio….to je nase pravo da iznesem/o svoj
…Smatrate da je neko presao granicu dobrog ukusa banuj ga, vrati se banuj ga opet, ali nemate pravo da cijelu “zajednicu” iskljucite ili lisite prava da komentarise. Da bi ste onemogucili zloupotrebu imate mnostvo web alata za to. Drugo, sad se svrstavate na jednu stranu sada na drugu zavisi ko vas zove ili moli/trazi/zahtjeva za uslugu da ukinete komentare. To se da vidjeti po tekstovima kada je rijec npr. o politici ili politicarima sve je otvoreno, vjerskim pitanjima…
@Night_Life …a neke drustveno ili socijalno bitne price ili osjetljive teme to je zatvoreno za komentare ako ste privatni portal to vam ne daje za pravo da javno izrazavanje/misljenje usmjeravate u jednom pravcu koji vama odgovara ili plasirate spinove koji idu na ruku samo jednoj strani u textu I tako manipulatorski usmjeravate javno mijenje samo prema jednoj strain (koja moze a i ne mora biti tacna).
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Blizu sam pronalaska perpetum mobile!!!
Imal kakav patent za preživljavanje iz prazne takozvane Fadilove potrošačke korpe ? NA tu bi se intelektualnu svojinu uzela velika para, kad bi bila izumljena ! #FadileHalali
@iluzija u pravu si. Tako vecina naroda ovdje i zivi samo sto umjesto berze ulazu u kladionicu.
BOSANCI su kao i veci dio balkanaca po genijalnosti u topu po pronalascima. do podneblja je, mentaliteta, prirodne radoznalosti, porodice i mnogo faktora. lako je saznati na internetu te podatke. nazalost kod danasnje 'elite' to je neinteresantna kategorija. jedan po jedan mladi genijalac, oba pola naravno, odlazi pod druga podneblja, gdje se to vise cijeni. mile iz cikaga, imas pozdrav od smunjenog 'muni'.