Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Sarajevskom kantonu su prošle godine povečali cijenu vode upravo toliko 55% koliko se gubi, tako da građani plaćaju te gubitke u punom iznosu.
Umjesto da se odlanjaju gubici kod ovih neradnika rješenje je u poskupljenju vode, opet preko leđa građana,manje više svugdje je tako u javnim preduzećima,gubici i stranački uhljebljeni kadrovi se naplaćuju preko poskupljenja dažbina, to je jedna gomila nesposobnih stranačkih kadrova koji ništa ne rade na dobrobit potrošača.Ili recimo slaba naplata određenih usluga,neko plaća a neko ne,opet njihovo glupo i bezobrazno rješenje je povećati cijenu onima koji plaćaju...itd a oni što neplaćaju oni troše na luksuz i usput "pljuju"u lice platišama.
55% gubitaka! Znači od 100% vode koja uđe u cijevi, 45% dođe do građana, ali bih ja rekao da cijenom oni naplate bar 75% jer ubiše cijenama vode!!!!!
Znaci pola - pola...a cijenu date cijelu.
sto se niste sastali u zenici ili tuzli a ne u neumu, hebe se vas za razlike u naplacenoj i isporucenoj vodi, bitno je malo dupe plaknuti o trosku drugih
Upravo tako. Sta hoce, da im gradjani skupe pare i da onda pocnu sa rekonstrukcijom cijele vodovodne mreze? K`o da gledam, ocekuje nas poskupljenje vode, kako bi namirili te gubitke. A i nakon tog poskupljenja, cisto sumnjam da ce ista napraviti na renoviranju.