{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U BiH prekidi i otežano korištenje interneta

F
16.5.2014. u 13:20
1
1
U BiH prekidi i otežano korištenje interneta
1
U BiH prekidi i otežano korištenje interneta
Iz BH Telecoma potvrđeno je za Agenciju Fena da su jučer i danas zabilježeni lokalni problemi s odvijanjem internet saobraćaja u pojedinim područjima, a koji su uzrokovani nestankom električne energije.
Potpuni prekid internet saobraćaja nastupio je u općinama: Maglaj, Tešanj, Doboj-Jug, Teočak i Sapna, a djelimični prekid u dijelovima općina: Nemila (Zenica), Zavidovići, Žepče, Olovo, Travnik, Teočak, Sapna, Vareš, Gračanica, Kakanj, Ilidža, Doboj- Istok i Čelić.

Korištenje usluga otežano je za oko 30.000 korisnika interneta i Moje TV i oko 40.000 korisnika fiksne telefonije, dok su internet kapaciteti međunarodnih linkova prema internet natprovajderima BH Telecoma u potpunosti u funkciji i nisu zabilježeni problemi u odvijanju internet saobraćaja.

Iz kompanije LogoSoft, čiji su korisnici uglavnom koncentrirani u Sarajevu i Zenici, istakli su da su problemi zabilježeni u dijelovima općine Zenica, ali da su njihove ekipe na terenu, te da nije došlo do prekida u odvijanju internet saobraćaja.

Također, navode da je usljed prekida na primarnom internet linku moguće da tokom dana bude otežano odvijanje internet saobraćaja, ali smatraju da prekida pružanja usluga neće biti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: