{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U BiH počeli hrvatski izbori za Evropski parlament

F
13.4.2013. u 08:54
0
6
U BiH počeli hrvatski izbori za Evropski parlament
0
U BiH počeli hrvatski izbori za Evropski parlament
Na području Bosne i Hercegovine jutros su u sedam sati otvorena birališta na kojima bh. građani s hrvatskim državljanstvom mogu glasati na hrvatskim izborima za zastupnike u Evropskom parlamentu.
Dva birališta otvorena su u Ambasadi Hrvatske u Sarajevu, tri u Generalnom konzulatu u Mostaru te po jedno u Generalnom konzulatu u Banjoj Luci i konzulatu u Tuzli.

Do 3. aprila, do kada je trajao postupak prethodne registracije, za glasanje se prijavilo oko 2.000 hrvatskih državljana koji žive u BiH.

No, s obzirom da u BiH živi znatno više hrvatskih državljana, prema nekim procjenama i do 260.000, očekuje se kako bi potencijalnih birača moglo biti znatno više.

Svi oni koji se nisu prethodno registrovalimoći će glasati uz posebnu potvrdu koje će im nakon provjera biti izdane u sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u BiH.

Za tu su svrhu osnovani posebni štabovi koji će provjeravati dokumente potencijalnih birača i uspoređivati ih s biračkim popisima te na temelju toga izdavati potvrde potrebne za glasanje.

Glasanje na biralištima u BiH bit će moguće tokom dana do 19 sati, a svih sedam glasačkih mjesta bit će otvoreno i u nedjelju od 7 do 19 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: