{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U BiH kampanja "Razmislite - biciklisti su dio saobraćaja"

F
14.5.2015. u 07:59
5
7
U BiH kampanja "Razmislite - biciklisti su dio saobraćaja"
5
U BiH kampanja "Razmislite - biciklisti su dio saobraćaja"
Bosanskohercegovački auto-moto klub BIHAMK, uz podršku Međunarodne automobilističke asocijacije FIA danas će provesti kampanju "Razmislite - biciklisti su dio saobraćaja" s ciljem povećanja svijesti vozača motornih vozila o biciklistima kao ravnopravnim učesnicima u saobraćaju.
Kampanja će biti realizovana u saradnji s AMK i organizacionim jedinicama BIHAMK-a u svim većim mjestima.

U okviru kampanje bit će podijeljeno 30.000 stikera kao podsjetnik vozačima da se zbog bicilista i motociklista "provjere retrovizori" prije neke radnje u saobraćaju.

Također, pored naljepnica vozačima će biti podjeljena ista količina informativno-edukativnih letaka i brošura, koje su odštampane u saradnji s JP Ceste FBiH.

Podjela informativno-edukativnog materijala bit će praćena emitovanjem animiranog video spota na web stranici, Facebook stranici, kao i na Youtubeu kanalu BIHAMK-a.

Aktivnostima kampanje namjerava se svim vozačima bicikla i mopeda pomoći da se informiraju o zakonskim propisima iz oblasti saobraćaja i pravilnom tehnikom vožnje u specifičnim uslovima i primjene u svakodnevnom saobraćaju.

Trećinu od ukupnog broja učesnika u saobraćaju u Evropi čine biciklisti, motociklisti i vozači mopeda, navodi se u saopćenju BIHAMK-a.

Svake godine na evropskim cestama pogine više od 7.500 biciklista, 40 posto poginulih biciklista stradalo je na raskrsnicama, a više od 75 posto u sudaru s putničkim i teretnim motornim vozilima.

U posljednje tri godine u BiH poginulo je više od 90 biciklista i vozača mopeda, dok ih je više od 240 pretrpjelo teže povrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: