{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U BiH kampanja "Razmislite - biciklisti su dio saobraćaja"

F
FENA
14.5.2015. u 07:59
5
7
U BiH kampanja "Razmislite - biciklisti su dio saobraćaja"
5
U BiH kampanja "Razmislite - biciklisti su dio saobraćaja"
Bosanskohercegovački auto-moto klub BIHAMK, uz podršku Međunarodne automobilističke asocijacije FIA danas će provesti kampanju "Razmislite - biciklisti su dio saobraćaja" s ciljem povećanja svijesti vozača motornih vozila o biciklistima kao ravnopravnim učesnicima u saobraćaju.
Kampanja će biti realizovana u saradnji s AMK i organizacionim jedinicama BIHAMK-a u svim većim mjestima.

U okviru kampanje bit će podijeljeno 30.000 stikera kao podsjetnik vozačima da se zbog bicilista i motociklista "provjere retrovizori" prije neke radnje u saobraćaju.

Također, pored naljepnica vozačima će biti podjeljena ista količina informativno-edukativnih letaka i brošura, koje su odštampane u saradnji s JP Ceste FBiH.

Podjela informativno-edukativnog materijala bit će praćena emitovanjem animiranog video spota na web stranici, Facebook stranici, kao i na Youtubeu kanalu BIHAMK-a.

Aktivnostima kampanje namjerava se svim vozačima bicikla i mopeda pomoći da se informiraju o zakonskim propisima iz oblasti saobraćaja i pravilnom tehnikom vožnje u specifičnim uslovima i primjene u svakodnevnom saobraćaju.

Trećinu od ukupnog broja učesnika u saobraćaju u Evropi čine biciklisti, motociklisti i vozači mopeda, navodi se u saopćenju BIHAMK-a.

Svake godine na evropskim cestama pogine više od 7.500 biciklista, 40 posto poginulih biciklista stradalo je na raskrsnicama, a više od 75 posto u sudaru s putničkim i teretnim motornim vozilima.

U posljednje tri godine u BiH poginulo je više od 90 biciklista i vozača mopeda, dok ih je više od 240 pretrpjelo teže povrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: