{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U BiH će se u ručnom prtljagu moći unijeti 500 grama mesa po osobi

F
21.9.2017. u 15:56
34
36
U BiH će se u ručnom prtljagu moći unijeti 500 grama mesa po osobi
34
U BiH će se u ručnom prtljagu moći unijeti 500 grama mesa po osobi
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je Pravilnik o kontrolama i uvjetima unošenja ličnih pošiljki proizvoda životinjskog porijekla u Bosnu i Hercegovinu, s oznakom "EI" koja potvrđuje odgovarajuću usklađenost s legislativom EU u ovoj oblasti.
Pravilnikom su utvrđeni uvjeti koji moraju biti ispunjeni pri unosu ličnih pošiljki proizvoda životinjskog porijekla u nekomercijalne svrhe na teritoriju Bosne i Hercegovine, a koji su dio putničkog prtljaga ili se šalju kao male pošiljke fizičkim osobama. Cilj je spriječiti unošenje uzročnika zaraznih bolesti u BiH.

Tako će u BiH, između ostalog, biti moguće u ručnom prtljagu unijeti meso, određene mesne i mliječne priozvode iz država Evropske unije i još 11 država, među kojima su Srbija, Crna Gora i Makedonija, s tim da njihova masa ne prelazi pola kilograma po osobi.

Primjena Pravilnika počinje 1. decembra ove godine, a do tada će Ured za veterinarstvo BiH o njegovom sadržaju detaljno informirati javnost i nadležne institucije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: