Bunt protiv režima
67

U Beogradu novi protesti opozicije zbog izbornih krađa, najavili da prave "Bijelu knjigu"

S. M.
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Večeras se u Beogradu ispred Ustavnog suda održavaju novi protesti u organizaciji stranaka okupljenih oko koalicije "Srbija protiv nasilja" zbog, kako su naveli organizatori, izborne krađe na decembarskim izborima.

Organizatori su pozvali sudije Ustavnog suda da rade u interesu države i naroda, a ne u interesu "režima Aleksandra Vučića". Protestima prisustvuje nekoliko hiljada građana.

Okupljeni zvižudcima izražavaju nezadovoljstvo zbog ponašanja vlasti na decembarskim izborima, a nose i parole na kojima piše da su izbori bili pokradeni.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" traži ponavljanje izbora za Narodnu skupštinu Srbije i Beograd održanih 17. decembra.

Narodni poslanik i kandidat na izbornoj listi "Srbija protiv nasilja" Srđan Milivojević naveo je danas da je u izradi "Bijela knjiga" sa izbornim nepravilnostima koja će svjedočiti o, kako je naveo, krađi na izborima u Srbiji iz decembra prošle godine.

Protest je počeo obraćanjem Srđana Milivojevića iz Demokratske stranke.

"Mi imamo posla ne sa političkom strankom, nego sa drumskim razbojnicima, mafijom koja nije skočila u budućnost, nego je skočila u glasačku kutiju i pokrala glasove", rekao je Milivojević.

Predsjednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš rekao je da Srbija već duže vrijeme živi dvije realnosti te da su protesti bunt protiv nenormalnosti.