Istaknuti u generaciji
52

U Banovićima promovirani "šampioni znanja", najboljim učenicima uručena priznanja

A. K.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Dvadeset najboljih učenika u prošloj školskoj godini promovirano je u "šampione znanja" općine Banovići.

Radi se o učenicima osnovnih i srednjih škola čije znanje, predani rad, odgovornost i upornost su prepoznati i nagrađeni od Asocijacije za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti Pro-Aktiva Tuzla i Općine Banovići.

Odabir učenika koji su proglašeni "šampionima znanja" vršile su škole, a uz laskavu titulu njima su na manifestaciji upriličenoj u BKC-u uručeni nagradni paketi, kao mali znak podrške kako bi bili još bolji u nastavku svog obrazovanja.

Čestitku banovićkim šampionima uputio je općinski načelnik Bego Gutić, koji je u svom obraćanju učenicima kazao da ukoliko i dalje budu predano radili i učili neće imati prepreka u svom životu. Ponovio je da su im vrata Općine otvorena.

"Tu smo da vas podržimo, da vam pomognemo jer tako pomažemo i sebi. Vi ste budućnost ovog grada, Općine i domovine Bosne i Hercegovine", kazao je Gutić.

Zahvalio se prosvjetnim radnicima na nesebičnom trudu koji ulažu u podučavanju i odgajanju mladih generacija i ovom prilikom čestitao im 5. oktobar, Svjetski dan učitelja. Direktorima pet banovićkih osnovnih škola uručio je poklone Općine "Sabrana djela" velikana bh. književnosti Skendera Kulenovića.

Manifestacija "Šampioni znanja 2023" po prvi put je organizovana u Banovićima iako se projekat realizuje već duži niz godina u više općina Tuzlanskog kantona. Organizator je Asocijacija Pro-Aktiva Tuzla u suradnji sa Općinom.

Banovićki "šampioni znanja" su: Emin Gabeljić, Ensar Mujić, Zinaida Salihović i Mirha Salihović (MSŠ Banovići); Elma Mujezinović, Zlatko Kuljaninović, Muhamed Alispahić, Amna Čolić, Šejma Varešević i Aiša Mujagić ( OŠ Banovići); Azra Modrić i Emil Mešanović iz OŠ Banovići Selo; Amila Okanović, Azra Hidić, Nerma Lugavić, Isak Softić, Ana Mitrović i Naida Bajić (OŠ Grivice); Amina Ikanović (OŠ Seona) i Amir Brigić (OŠ Treštenica).