{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banju Luku dovezeno više od 80 pacijenata iz poplavljenih općina RS-a

F
17.5.2014. u 16:13
0
2
U Banju Luku dovezeno više od 80 pacijenata iz poplavljenih općina RS-a
0
U Banju Luku dovezeno više od 80 pacijenata iz poplavljenih općina RS-a
Klinički centar Banja Luka
Klinički centar Banja Luka dosad je primio više od 80 pacijenata iz poplavama najugroženijih područja Republike Srpske (RS).
Pacijenti stižu iz cijele RS helikopterom i drumskim saobraćajem, a najveći broj njih je iz Doboja, Teslića, Petrova, Čelinca, Kotor Varoši, Šamca i Modriče.

Među pacijentima koji su danas helikopterom prevezeni u Klinički centar je i trudnica iz Šamca koja nosi trojke, a koja je smještena u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.

Svi pacijenti su zbrinuti i stabilni su, a najveći broj njih je smješten u Klinici za unutrašnje bolesti, Klinici za kardiovaskularne bolesti, Klinici za onkologiju, Klinici za neurologiju i Klinici za oftalmologiju.

Klinički centar Banja Luka ima dovoljno smještajnih kapaciteta, osoblja, lijekova i medicinske opreme, hrane i goriva da primi i pruži najbolju zdravstvenu zaštitu svim pacijentima koji dolaze iz poplavama ugroženih općina.

Tokom dana nastavljen je prevoz lijekova i medicinskih sredstava, hrane, vode i ostale pomoći iz centralnog skladišta Kliničkog centra za poplavljene dijelove Republike.

Pored pomoći Kliničkog centra i donatora, u skladište najveće bolnice u Republici Srpskoj preseljeno je i jedno skladište Robnih rezervi Republike Srpske, koje, uz pomoć osoblja Kliničkog centra, dalje distribuišu pomoć.

Klinički centar Banja Luka od jučer je spreman za novi priliv pacijenata, te medicinske i organizacijske izazove u periodu kad se voda povuče iz poplavljenih područja, a od ponedjeljka će raditi po posebnom režimu rada, pri čemu će prioritet za prijem imati hitni slučajevi i pacijenti koji budu dovezeni iz poplavljenih područja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: