Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tuziti upravitelja zgrade i firmu koja radi na odrzavanju liftova. Sva sreca pa nema poginulih
Jeste da ima zakona
Odgovorni su stanari zgrade koji vjerovatno nisu placali inspekciju lifta. Zato solidarno neka se tale. Kada nisu redovno akupil idovoljno sredstava za osiguranje od odogovornosti.
Da nije lift imao automatsko kočenje teško da bi svi prezivjeli.
Lift vec zakacen od 20 sati opet u funkciji..
Jbt. sve sam čuo, ali da se lift otkine… u zatvor poslati kućepazitelja.
Zašto njega. Ako imaju potpisan ugovor o održavanju lifta, zna se čija je odgovornost.
Ovo je nesto najjezivi sto mogu sebi predstaviti... Zivim na visokom spraru i stalno mi je to u glavi... Kad udjem u lift i otvorim ona vrata pakla, svasta moze covjek ocekivat 😔😔 Strasno!!!
Bolje deset minuta uz stepenice do 20og sprata, nego liftom za deset sekundi..
Lift nosivosti 300 kila a njih petero bilo u liftu sa najmanje 400 kila …nsravno da nije uredu …a da lift nije bio ispravan vjerovatno ne bi bili zivi ..sve u svemu hvala Bogu dobro su prosli
Odkud znas da nije troje djece i dvoje odraslih, recimo?? Prije dvije god pao je i u hrasnom, covjek sa djetetom, dakle nisu skupa ni 100 kg imali. Sve ima rok trajanja, ako se vodi racina mijenja se na vrijeme, a ako ne-ovakve stvari se desavaju
A GDJE JE SIGURNOSNO ZAKLJUĆAVANJE AKO LIFT PREĐE DOZVOLJENU BRZINU ??
prodato u zeljezo
ZAKLJUČAVANJE.
Cijena za odrzavanje zgrade ista vec 15 godina. A i tada je bila mala. Materija skocio 300%
Hvala Bogu pa su živi!!
Ne održava se,činjenica. Međutim,liftovi u stambenim zgradama su većinom predviđene nosivosti do 300kg. Ukoliko je bilo pet osoba,malo je vjerovatno da nisu bili u "pretovaru". Kasno je kad se desi,da se ljudi oporave,ali uvijek kriv neko drugi. Počnimo od sebe.
Glavno pitanje kad se kupuje il renta stan imal lift. Je3o vas lift i stan preko 4.sprata. Razmisljal iko o zemljotresu ili padu lifta
strasno.
Mi izgleda nismo ni culi za sigurnost i prevenciju od bas ovakvih situacija, kocnice i ostala zastita od propadanja lifta su nama misaona imenica.