BiH
0

U Banjoj Luci proslava Nove godine na Trgu Krajine

SRNA
Proslava Nove godine kalendaru bit će organizovana u Banjoj Luci na Trgu Krajine, gdje će Banjalučane zabavljati domaći izvođači Maja Tatić, "Balkan ekspres bend", "Tu i tamo bend" i "Krajiški trubači“, rečeno je na sjednici Organizacionog odbora, koja je održana danas u Administrativnoj službi grada.

Program za doček Međunarodne nove godine počet će 31. decembra u 20:00 sati, a dolazak Nove 2014. godine u ponoć će simbolično najaviti vatromet.

Dječija Nova godina će, također, biti organizovana na Trgu Krajine, i to 31. decembra 2013. godine u 12:00 sati, kada će najmlađim Banjalučanima sretnu Novu godinu poželjeti gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Trg će biti ukrašen novogodišnjim nakitom, a posebnost novogodišnjih praznika u Banjoj Luci predstavljat će novogodišnji "Zimzograd", koji će svečano biti otvoren 14. decembra, konstatovano je, između ostalog, na današnjoj sjednici.

I ove godine skup će obezbjeđivati pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a bit će angažovane i dežurne službe, Službe hitne medicinske pomoći, Vatrogasne jedinice, gradske "Čistoće“ i "Elektrodistirbucije".

Kao i proteklih godina, građani Banja Luke će imati priliku da 13. januara 2014. na otvorenom dočekaju i Pravoslavnu Novu godinu.