BiH
23

Sve spremno za doček Nove godine na otvorenom u Banjoj Luci

FENA
Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sve je spremno za doček Nove godine na Trgu Krajine u Banjoj Luci, konstatovano je na sjednici Organizacionog odbora, koja je održana danas u banjalučkoj Gradskoj upravi.

Novu godinu prvi će proslaviti najmlađi. Program proslave Dječije nove godine na otvorenom počinje sutra u 11 sati, kada će nastupiti Dječiji hor "Vrapčići" s prijateljima.

Najmlađim Banjalučanima srećnu Novu godinu u 12.00 sati poželjet će gradonačelnik Slobodan Gavranović.

U 20 sati počet će organizirana proslava na otvorenom, a Banjalučane i njihove goste iz drugih gradova će zabavljati Maja Tatić, Balkan expres bend, Tu i tamo bend i Krajiški trubači.

Istovremeno, na današnjem sastanku Organizacionog odbora usvojen je i program obilježavanja Pravoslavne nove godine, koja će 13. januara, u ponoć, biti dočekana pred Banskim dvorom.

Svečani program počet će u 20.30 sati nastupom Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka sa solistima, Narodnim orkestrom CKUDM "Veselin Masleša" sa solistima i folklornim ansamblom, te "Krajiškim trubačima".

Veliki vatromet najavit će u 23.55 dolazak Pravoslavne nove godine.

U ponoć počinje moleban u Hramu Hrista Spasitelja.

Po riječima Slobodana Gavranovića, sve dežurne službe su spremne za proslavu novih godina.

Trg Krajine će osiguravati pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a bit će angažovane i dežurne službe poput: Službe hitne medicinske pomoći, Vatrogasne jedinice, Gradske "Čistoće" i Elektrodistribucije.

Istovremeno, gradonačelnik je apelovao na Banjalučane da za vrijeme praznika ne koriste pirotehnička sredstva.