Uhapšen vozač
38

U Banjoj Luci pronađeno vozilo za kojim je raspisana Interpolova potjernica

A. Ku.
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka pronašli su i privremeno oduzeli putničko vozilo za kojim je Interpol raspisao potjernicu. Vozilo je pronađeno kod S.V. iz Odžaka.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetno vozilo predmet potrage u Republici Njemačkoj", saopćeno je iz PU Banja Luka.

Policijski službenici su jučer izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog vozila marke Volkswagen kojim je upravljala osoba inicijala S.V., a nakon provjera je utvrđeno da je vozilo predmet potrage u Republici Njemačkoj, a da je važnost vozačke dozvole S.V. istekla.

Kod S.V. je pronađena je i oduzeta određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

"Navedeno lice je lišeno slobode i slijedi podnošenja zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i o proizvodnji i prometu opojnih droga", ističu iz PU Banja Luka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci.