{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
U Banjoj Luci predstavljena Ženska alternativna vlada BiH

A
16.9.2012. u 17:46
11
11
U Banjoj Luci predstavljena Ženska alternativna vlada BiH
11
U okviru projekta Ženska strana politike Helsinškog parlamenta građana (HCA) u Banjoj Luci je danas promovisana Ženska alternativna vlada BiH.
Foto: Agencija Anadolija
Foto: Agencija Anadolija

Dragana Dardić, predstavnica HCA-a kazala je da je Ženska alternativna vlada BiH neformalan, ali respektabilan politički subjekt, koji će promovisati stavove žena BiH.

"Tokom niza sastanaka održanih proteklih mjeseci u gradovıma širom BiH predstavnici nevladınog sektora dali su niz prijedloga imena žena koje imaju zavidnu karijeru u oblasti poduzetništva, kulture, obrazovanja, sporta i koje su svojim angažmanom postale prepoznatljive na društvenoj sceni naše zemlje“, pojasnila je Dardić.

Foto: Agencija Anadolija
Foto: Agencija Anadolija

Na osnovu toga, anketiranjem više od 15 hiljada građanki i građana, izvršen je odabir deset ministrica Ženske alternativne vlade.

"Mi imamo puno ženskog stručnog potencijala koji u BiH nije dovoljno prepoznat, istaknula je koordinatorica ovog projekta Vesna Stojanović.

Nakon svog prvog sastanka "ministrice u sjeni" kazale su da će predano raditi u afirmaciji ženskih prava i općenito položaja žena u našem društvu.

"Ovo nije projekt za jedan dan“, poručeno je sa skupa u Banja Luci.

Foto: Agencija Anadolija
Foto: Agencija Anadolija

Žensku alternativnu vladu BiH čine Ismeta Čardaković i Samira Hurem iz Sarajeva, Tuzlanke Nejra Nalić, Džemila Agić i Mirsada Bajramović, Gordana Vidović iz Modriče, Prijedorčanka Murisa Marić, Slađana Ujić iz Rogatice, te Neira Raković-Čelebić iz Bihaća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: