U Banjoj Luci predstavljen projekt Studiranje u Velikoj Britaniji

F
FENA
19.11.2011. u 13:21
0
0
U Banjoj Luci predstavljen projekt Studiranje u Velikoj Britaniji
0
U Banjoj Luci predstavljen projekt Studiranje u Velikoj Britaniji
Britanska fondacija British Scholarship Trust dodijelit će i ove godine do pet stipendija studentima II ciklusa visokog obrazovanja iz Bosne i Hercegovine.
Stipendije, u trajanju od jednog do četiri mjeseca, namijenjene su istraživanjima iz svih oblasti na univerzitetima u Velikoj Britaniji.

O studiranju u toj zemlji danas je organiziran i okrugli sto u Banjoj Luci na kojem je šefica fondacije British Scholarship Trusta Celie Hawkesworth prezentirala modele studiranja u Velikoj Britaniji te stipendijski program fondacije koju predstavlja.

Hawkesworth je istakla da studenti s dobrim prosjekom ocjena, potencijalni stipendisti iz BiH, moraju odlično poznavati engleski jezik.

Studenti univerziteta u Banjoj Luci i u Istočnom Sarajevu, preko svojih predstavnika, upoznali su se sa sistemom školovanja u Velikoj Britaniji, stipendijskim programima te razmijenili iskustva kod apliciranja za međunarodne programe naučnog usavršavanja.

Bili su prisutni i predstavnici studentskih organizacija, odjeljenja za međunarodnu saradnju univerziteta u Republici Srpskoj te stipendisti Fonda "Dr Milan Jelić" i Ministarstva nauke i tehnologije RS.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: