{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljena Chevening-EFT stipendija

F
26.1.2012. u 20:09
0
2
Predstavljena Chevening-EFT stipendija
0
Predstavljena Chevening-EFT stipendija
Britanska ambasada u BiH, British Council BiH i kompanija EFT organizirali su danas u Sarajevu prijem povodom predstavljanja Chevening-EFT stipendije za postdiplomski studij u Velikoj Britaniji.
Na prijemu održanom u Domu oružanih snaga BiH ambasador Nigel Casey i direktor EFT-a James Nye potpisali su Memorandum o razumijevanju između Britanske ambasade i kompanije EFT.

Ambasador Casey je tom prilikom istakao da se Chevening (Čivning) stipendije u Bosni i Hercegovini dodjeljuju od 1996. godine i dosad je 130 bh. studenata prošlo kroz ovaj program.

"Mnogi od njih su se vratili u BiH i daju veliki doprinos razvoju zemlje obavljajući prilično visoke funkcije u javnom životu", dodaje ambasador Casey.

Chevening je britanski sistem stipendiranja za talentovane osobe koje su prepoznate kao potencijalni budući lideri u brojnim oblastima rada.

Program najvećim dijelom finansira Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije uz finansijski doprinos pojedinih visokoškolskih ustanova i drugih partnera iz te zemlji.

Pored redovnih Chevening stipendija, Britanska ambasada i evropska energetska kompanija Energy Financing Team (EFT) će u 2012. godini dodjeliti jednu Chevening-EFT stipendiju studentu iz Bosne i Hercegovine.

Konkurs za prijavu za stipendije otvoren je do 6. februara, a detaljne informacije o programu se mogu naći na web stranici British Council BiH http://www.britishcouncil.org/bih.htm.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: