BiH
1

U Banjoj Luci plakati - Potjernica za Laktaškim klanom i vođom Miletom Ronhilom

FENA
Po treći put u roku od mjesec dana u Banjoj Luci su se pojavili plakati u kojima se kritikuje predsjednik RS i njemu bliski pojedinci.

Na fotografijama koje su putem elektronske pošte upućene redakcijama medija u Banjoj Luci vide se plakati osmišljeni kao potjernica raspisana za "najzloglasnijim klanom u Evropi, takozvanim Laktaškim klanom".

Uz natpis "Stop kriminalu i korupciji", na plakatu je kao vođa “takozvanog zloglasnog klana" okarakterisan aktuelni predsjednik RS Milorad Dodik, nazvan po nadimku "Mile Ronhil”.

Uz Dodikovu, nalazi se fotografija vladike Grigorija potpisanog svjetovnim imenom Mladen Durić, “koji je označen kao duhovni vođa takozvane bande” te Dodikov savjetnik Slavko Mitrović okarakterisan “kao glavni inspirator i podstrekač svih zločina…”

Na plakatu je i slika Slobodana Stankovića, vlasnika preduzeća “Integral Inžinjering”, Milenka Čičića, vlasnika “Kaldere” te Ljubomira Ćubića, vlasnika “Niskogradnje”, za koje je, između ostalih, naveden stav po čemu treba da budu na ovom plakatu “Laktaškog klana”.

Također, na plakatu su slike još nekih Dodikovih saradnika te tvrdnje o njihovim poslovima.