Nastavak protesta
98

U Banjoj Luci osvanuli grafiti protiv McDonald'sa

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Dan nakon otvaranja prvog McDonald'sovog restorana u Banjoj Luci, na nekoliko lokacija u centru grada pojavili su se grafiti usmjereni protiv ovog restorana.

Za sada nije poznato ko stoji iza grafita na kojima se mogu vidjeti jasne poruke o nepoželjnosti ovog svjetski poznatog brenda.

Reporteri portala Klix.ba snimili su nekoliko poruka koje se nalaze na stubovima u samom centru Banje Luke u kojoj je, podsjećamo, u srijedu otvoren prvi McDonald's restoran.

Ceremoniju otvaranja također su pratili protesti, kako je navedeno, "Grupe odgovornih građana" koja je Banjalučanima dijelila letke na kojima je pisalo "Zašto je McDonald’s toliko loš? Činjenice koje Oni ne žele da znate!".

Na letku su bile napisane informacije o štetnosti McDonald’sovih obroka, njihovom sastavu, kao i, kako se navodi, odnosu ove kompanije prema zaposlenima.

Banjalučki McDonald’s je izgrađen na površini od 840 kvadratnih metara, a u njega je uloženo oko 2,5 miliona KM. U restoranu, koji ima 193 sjedeća mjesta, zaposleno je 80 mladih ljudi, koji su primljeni putem entitetskog Zavoda za zapošljavanje.