Otvorenje 18. oktobra
0

Zavirite u McDonald's Banja Luka, radovi su završeni

Klix.ba
Radovi na rekonstrukciji i adaptaciji prostora za prvi McDonald's restoran u Republici Srpskoj ulaze u završnu fazu. Svi građevinski radovi su završeni, a već su postavljeni namještaj i mašine. Do kraja sedmice planirani su završni poslovi i početak velikog spremanja za svečano otvorenje.

Banjalučki McDonald's izgrađen je i bit će uređen po posljednjim svjetskim standardima i trendovima arhitekture i dizajna, a sve u skladu sa standardizovanim modelom McDonald's restorana u svijetu, kao i McDonald's ponudom – prirodnom na moderan način.

Radi se o modernom dizajnu, koji je zapravo dominantno kombinacija modernosti aluminija i intenzivnih boja, s jedne, te prirodnih boja i drveta, s druge strane. Posebna pažnja posvećena je osvjetljenju koje je u potpunosti prilagođeno zahtjevima svakog kutka restorana, i u tehničkom i u estetskom smislu, saopćeno je iz McDonald'sa.

Sa 193 sjedeća mjesta na 800 kvadratnih metara, iskorištenost prostora je maksimalna i raznovrsna. Mjesta su raspoređena s ciljem savršene udobnosti i ugodnosti te s namjerom da odgovore na potrebe svih profila gostiju i svih prilika: tu su viseći stolovi za brz obrok, manji i veći separei za porodični ili obrok u društvu, sto za veće društvo, kao i vrlo zabavan separe za organizaciju rođendana i sličnih proslava.

Posebno skladan i topao ambijent goste McDonald's restorana dočekat će u McCafeu, mjestu za opuštanje i savršen užitak u velikom izboru kafa, čajeva i kolača, idealnom za ugodan razgovor s prijateljima, poslovne sastanke ili vrijeme odvojeno samo za sebe.

McDonald's Banja Luka posebno je ponosan što su svjetski standardi ispunjeni domaćim kapacitetom. Sve poslove na izgradnji i opremanju restorana obavljaju kompanije iz Republike Srpske, a u građevinske radove investirano je skoro milion KM.

Restoran u Banjoj Luci 18. oktobra pridružit će se porodici više od 33 hiljade McDonald's restorana u 199 zemalja.