Solidarnost s Moskvom
1.2k

U Banjoj Luci održan skup podrške Rusiji, među stotinjak okupljenih i Petar Đokić

D. Be.
Foto: SRNA
U Banjoj Luci se danas okupilo stotinjak osoba na skupu podrške Rusiji, koji je organizovalo Udruženje "Srpsko-ruski most".
Skupu je prisustvovao i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić koji je rekao Srni da bi najbolje bilo da se sukob u Ukrajini što prije okonča, te da je na ovom skupu u znak solidarnosti sa idejama koje treba da budu razumne. Pored Đokića, na skup je stigao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a Duško Milunović.

Mirni skup je organizovan u parku pored biste posljednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog Romanova.

Podršku organizatoru je pružilo još nekoliko proruskih udruženja, kao i "Noćni vukovi", organizacija koja postoji u Rusiji, Srbiji i bh. entitetu Republika Srpska.

Okupljeni su za vrijeme protesta slušali ruske pjesme, a njima se obratio predsjednik Udruženja Srpsko-ruski most, banjalučki pjesnik Zoran Kostić i Dane Čanković iz Organizacije Srpski narodni pokret "Izbor je naš".

Istovremeno, danas je u Tuzli održan veliki skup podrške Ukrajini, a na glavnom gradskom trgu okupilo se više od 5.000 građana koji su pozvali na prekid rata.

Podsjetimo, ruska agresija na Ukrajinu počela je 24. februara. Od tada Rusija granatira ukrajinske gradove, a brojne su i civilne žrtve rata. Moskva je pod jakim sankcijama Zapada, no Putin i dalje ne planira povući trupe sa teritorije druge države. I dok cijeli svijet žestoko optužuje Putinov režim, podršku dobija još sa ulica Bjelorusije, Srbije i bh. entiteta Republika Srpska.