Regionalni skup
26

U Banjoj Luci održan Prvi forum o elektronskom obrazovanju

Piše: D. T.
U Banjoj Luci je danas održan prvi Prvi regionalni forum na temu elektronskog obrazovanja, tokom kojeg je zaključeno kako je u budućnosti neizbježno podizanje produktivnosti poslovne i obrazovne zajednice.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Domaćim foruma, pod nazivom e-Obrazovanju bio je Inovacioni centar Banja Luka, a jedna od glavnih tema skupa bila je potencijalno umrežavanje tržišta ponude i potražnje sa sadržajima elektronskog obrazovanja.

Forum je održan u sklopu Poslovnog utorka koji se u prostorijama ICBL-a organizuje prvog utorka u svakom drugom mjesecu.

"Prednosti e-Obrazovanja leže u podsticanju pojedinaca da samostalno biraju kada, gdje i šta će učiti. Osim toga, svako bira sopstveni tempo učenja i uči samo ono što mu je najpotrebnije i manje poznato, ne gubeći vrijeme na poznate sadržaje“, rekao je danas Saša Dumić, direktor hrvatske kompanije Cognita, koja je specijalizovana za organizaciju i izvođenje edukacije putem Interneta.

Svoje izlaganje u Banjoj Luci Dumić je upotpunio pozitivnim primjerima iz desetogodišnje prakse i saradnje sa VIPNET-om, Podravkom, Vrhovnim sudom Federacije BiH i brojnim drugim kompanijama.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon današnjeg foruma u Banjoj Luci učesnici su zaključili da je praćenje trendova i usmjeravanje ka podizanju nivoa produktivnosti poslovne i obrazovne zajednice, kao i provajdera sadržaja i softverskih rješenja u budućnosti neizbježno.