Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dok BanjaLučani na neki nacin izasli na ceste i prosvjeduju protiv vlasti pa makar to bilo po izgovoru \"picinog parka\" a svi znamo da je park samo ISKRA :-) U Sarajevu kao i cijelu historiju se samo šeta ferhadijom pijuckaju kafice, pa opet kafica, pa opet po ko zna koji put na dan kafica...pa ono cvike Ray Ban ko u muhe oči, pa šminkica, dekolte i cijeli svijet ravan...al očigledno raja ima velike plate i na vrijeme i sta ima da se buni protiv koga :-)))) ps: i to ce biti sve dok imaju krave muzare bhtelecom,elektroprivreda i slične.
Šetač na biciklu. neprocjenjivo.
www.renesansnakraljevstva.com Igra za svakoga ko voli historiju. Godina je 1460. Postoje sve Europske drzave iz tog vremena,pa tako i nasa Kraljevina Bosna. Kraljevina Bosna je jedna od najmladjih drzava na renesansnim kraljevstvima. Trenutno imamo nesto vise od 300 igraca i imamo samo jedan grad (Zenica), a za drugi nam je potrebno jos oko 200 igraca. U igri upravljate svojim likom. Napredujete kroz levele kojih ima ukupno 5 i odlucujete kojim ce putem ici vas lik, moguce profesije su (krojac,mesar,kovac,mlinar, pekar,stolar), takodjer mozete biti gradonacelnik, svecenik, general, ban, a ako se potrudite mozda cak i kralj. Mozete ici drugim putem i biti lutalica ili pljackas ili samo obicni gradjanin koji voli doci u kafanu i opustiti se uz pivo i zezanciju. Moguce je ozeniti/udati se i osnovati svoju porodicu. Pridruzite nam se i zabavite se. Mozda vam se igra na pocetku ucini teska, ali odmah prvi dan cete dobiti poruku od svog licnog mentora koji ce vam pomoci da shvatite igru.
Dodikovina je to, dodikovina.
ponovo ustala genocidna fasisticka srpska stoka!??Opet im krv iz zvalja tece!!Treba to sve p.oklat u \"PICINOM PARKU\"!!
Bilo bi zanimljivo ispitati: (1)-omjere kalcijumkarbonata i trikalcijumfosfata, (2)- zapreminski udio trikalcijfosfata u dubokim temeljima \"glavne zgrade u Banjoj Luci\" koju je \"trenutni srpski bog\" ostavio u naslijeđe svojim podanicima ... ... ali kako to izvesti bez rušenja zgrade ? ... šta li bi na to kazao gospodin Amor Mašović ?
TERORISANJE OMLADINE: Prisjetimo se da je mafijaš Milorad Dodik poslao svoje naoružane bandite da zlostavljaju goloruku omladinu Banja Luke, jer ta omladina pokušava sačuvati zelene površine u gradu od Dodikove građevinske mafije. Pitam se, ako neko zlostavlja omladinu iz svog naroda, šta je tek spreman uraditi protiv omladine drugih naroda ?
PRIJE ILI KASNIJE SVE SE SAZNA: Hej \"Zivko Josilo\" ... iz tvojih komentara, može se zaključiti da si ti jedan od onih mafijaša iz \"bezbjedonosno informativne agencije Srbije\" ... onih istih koji uz pomoć ruske energetske mafije pokušavaju na Kosovu kreirati južnu verziju, a u Makedoniji jugoistočnu verziju, neke od narkomansko-alkoholičarskih genocidno-mafijaških tvorevina kalibra \"republika srpska\".
Etničko čišćenje nesrpskih naroda u najperfidnijem obliku četništva, odmah nakon smrti diktatora Tita godine 1980-e , započelo je nad bošnjacima Sandžaka, i traje i danas. Regionalizacija \"moderne\" Srbije je zamišljena upravo tako da se oteža pošten i legalan život bošnjačkim trgovcima u Sandžaku, pa zbog toga mnogi pokušavaju pobjeći u zapadnu Evropu ili Sarajevo. Kosovski albanci, kad su to primijetili digli su se na masovne demonstracije 1981 godine, kako bi izbjegli sudbinu sandžačkih bošnjaka.
SEDATIVNA NARKOMANIJA: Veoma je zabrinjavajuća činjenica da se u Srbiji zvanično konzumiraju abnormalno velike količine sedativa ( lakih droga ), koje uz pretjerivanje imaju razoran uticaj na zdravlje, a osim toga, često su povezani sa narkotički indukovanim oblicima kriminaliteta. A šta se sve još konzumira nezvanično nesmijemo ni pomisliti. OBILJE JEFTINOG ALKOHOLA: Neosporna je realnost da se u okolini BanjaLuke i Beograda nekažnjeno proizvode ogromne količine jeftinog alkohola. Njeguje se tradicija masovnog narodnog alkoholiziranja koje razara mozak, i ima značajnu ulogu ( direktnu ili indirektnu ) u stimulisanju raznih oblika delikvencije odnosno kriminaliteta.
ZABRINJAVAJUĆA INICIJACIJA NOVOROĐENČADI: Posljednjih nekoliko desetina godina, u velikoj mjeri je uzela maha zabrinjavajuća alkoholna inicijacija novorođenčadi u SRBIJI: KAD SE DIJETE RODI, NEKO OD BLIŽNJIH ZAVUČE PRST U LJUTU RAKIJU, A ONDA TAJ ALKOHOLOM NAKVAŠEN PRST SE GURNE BEBI U USTA UMJESTO CUCLE, BEZ RAZMIŠLJANJA O POTENCIJALNIM POSLJEDICAMA. Ovaj običaj je prisutan i u zapadnoj alkoholičarsko-narkomanskoj genocidno-mafijaškoj marionetskoj tvorevini beogradskog režima, koja se skriva iza pseudonima ( lažnog naziva ) REPUBLIKA SRPSKA.
Dodo ovako je počelo i u Siriji. Ako ih ne zaustaviš na vrijeme uskoro će tražiti demokratiju i ljudska prava.
Moji doušnici iz srpskih političkih i vojnih bandi su mi javili da se tajno razmatra mogućnost opkoljavanja, pa istrijebljenja nesrpskih naroda sa Kosova, jer onda nebi bilo izbjegličkih kolona na teritoriji EU i USA, pa bi etničko čišćenje bilo uspješno obavljeno. Plan istrijebljenja ima sljedeće tri faze: 1-istovremeni napad srba iz Srbije prema pravcima Peć i Gnjilane, 2-zatvaranje obruča u blizini tromeđe Kosova, Albanije i Makedonije, 3-konačno istrijebljenje nesrba po uzoru na srebrenički genocid u Bosni.
Obavezno da se prije povlačenja EULEX-a sa Kosova, razmotri mogućnost formiranja vazdušnih borbenih jedinica na relaciji USA-EU koje će bombardovati po hitnom postupku bez odlaganja linije snabdjevanja po Srbiji u slučaju da naoružane srpske bande ponovo napadnu Kosovo. Prisjetimo se da srbi iz Srbije već godinama pripremaju novi genocid na Kosovu, kad se za to stvore uslovi. Takva je i politička situacija u Srbiji. Znam da je skupo srbe držati pod nadzorom, ali još je skuplje upuštati se u pregovore sa njihovim diplomatama u vrijeme izvršenja genocida. Ekonomske aspekte ophođenja sa srbima, najbolje je opisao gospodin Bil Klinton. Za Evropu i Ameriku je mnogo skuplje da se na njihovoj teritoriji ponovo pojave izbjegličke kolone, nego da se bombarduje Srbija.
NEDOSTAJE KAPITALNI PRIMJERAK: Zanimljivi su “inspektori” koji su “istraživali” ubistvo Milana Vukelića, a onda istragu \'\'slučajno\'\' navodili na pogrešan trag … Nije isključeno da građevinska mafija Milorada Dodika ima i \"tajne\" zadatke kao na primjer SAKRIVANJE MASOVNIH GROBNICA IZA PARAVANA GRAĐEVINSKIH RADOVA …
IZVRŠNA VLAST, TJELOHRANITELJI, ZAŠTITARI I OSTALI PARAMILITARCI: Da se podsjetimo da ako neki građanin bude fizički napadnut, da je to krivično djelo uvijek počinjeno na teritoriji konkretne policijske uprave koja ima svog komandira stanice... dalje postoji i entitetski ministar unutrašnjih poslova ... ko je zakazao ??? \'\'tajni\'\' rukovodioc zaštitarske firme, skupocjeni tjelohranitelj, komandir ili ministar ??? Ko je zakazao od političkih milicionera: izvršioc na terenu, ili dežurni u stanici, ili komandir stanice, ili inspektor, ili unutrašnja kontrola, ili neki „nevidljivi“ specijalac-specijalista, ili neki viši \"organ\", ili čak ministar sigurnosti ???
NASILNI SKUPOCJENI PRAVNICI I SRODNI MAFIJAŠI: Ako skupocjeni mafijaši koji se skrivaju iza pravničkih i ostalihih funkcija ( poput Milorada Barašina ili njegovih tjelohranitelja koji su ometali procesiranje skupocjene Dodikove građevinske mafije) otvoreno pred kamerama fizički napadaju one novinare koji nisu pod kontrolom državnih bandi, a mafijaši koji se skrivaju iza policijskih uniformi odbijaju da uhapse skupocjene agresivne razbojnike, onda to znači da u Bosni i Hercegovini ima političkih policijskih uprava ... to je jasno kao dan, i istovremeno mračno kao noć.