{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci i Čelincu i dalje potraga za nestalim u vodenim bujicama

F
10.8.2014. u 11:10
1
2
U Banjoj Luci i Čelincu i dalje potraga za nestalim u vodenim bujicama
1
U Banjoj Luci i Čelincu i dalje potraga za nestalim u vodenim bujicama
Foto: Arhiv
Na banjalučkom i području Čelinca i dalje je u toku intenzivna potraga za dvojicom muškaraca koji su nestali u nedavnoj poplavi.
U naselju Starčevica kod Banje Luke nastavljena je potraga za Goranom Simićem, koji je nestao 6. augusta, nakon što je to naselje zahvatilo nevrijeme i bujične poplave.

Za Darkom Stanojevićem u toku je potraga u okolini Čelinca, a on je istog dana nestao u tom području, koje je bilo zahvaćeno bujičnim poplavama.

Na području grada Banja Luka, po dosad prikupljenim informacijama, poplavljena su 452 domaćinstva sa 269 stambenih i 296 pomoćnih objekata, 43 bašte, 11 voćnjaka te 41 privredno društvo.

Usljed nedavnih obilnih kiša i bujičnih voda, aktivirano je 12 klizišta na saobraćajnicama, a klizišta ugrožavaju i 29 stambenih, te 14 pomoćnih objekata.

Iz Civilne zaštite RS-a navode da je dosad je na području Banje Luke izvršena dezinfekcija 313 stambenih objekata i 10 privrednih društava.

I dalje se radi na raščišćavanju ulica, te propusta na pritokama i kanalima, uklanjanju mulja, smeća i otpadnih materijala sa ugroženih područja i stvaranju uslova za izvršenje dezinfekcije u ulicama Ponirska, Braće Karić, Podrugovića, te naseljima Ponir, Debeljaci i drugim dijelovima grada koji su bili ugroženi nedavnom poplavom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: