BiH
1

U Banjoj Luci i Čelincu i dalje potraga za nestalim u vodenim bujicama

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na banjalučkom i području Čelinca i dalje je u toku intenzivna potraga za dvojicom muškaraca koji su nestali u nedavnoj poplavi.

U naselju Starčevica kod Banje Luke nastavljena je potraga za Goranom Simićem, koji je nestao 6. augusta, nakon što je to naselje zahvatilo nevrijeme i bujične poplave.

Za Darkom Stanojevićem u toku je potraga u okolini Čelinca, a on je istog dana nestao u tom području, koje je bilo zahvaćeno bujičnim poplavama.

Na području grada Banja Luka, po dosad prikupljenim informacijama, poplavljena su 452 domaćinstva sa 269 stambenih i 296 pomoćnih objekata, 43 bašte, 11 voćnjaka te 41 privredno društvo.

Usljed nedavnih obilnih kiša i bujičnih voda, aktivirano je 12 klizišta na saobraćajnicama, a klizišta ugrožavaju i 29 stambenih, te 14 pomoćnih objekata.

Iz Civilne zaštite RS-a navode da je dosad je na području Banje Luke izvršena dezinfekcija 313 stambenih objekata i 10 privrednih društava.

I dalje se radi na raščišćavanju ulica, te propusta na pritokama i kanalima, uklanjanju mulja, smeća i otpadnih materijala sa ugroženih područja i stvaranju uslova za izvršenje dezinfekcije u ulicama Ponirska, Braće Karić, Podrugovića, te naseljima Ponir, Debeljaci i drugim dijelovima grada koji su bili ugroženi nedavnom poplavom.