{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci hladni radijatori po još hladnijem vremenu

F
23.10.2014. u 15:28
0
17
U Banjoj Luci hladni radijatori po još hladnijem vremenu
0
U Banjoj Luci hladni radijatori po još hladnijem vremenu
Iako su gradske vlasti Banje Luke i rukovodstvo “Toplane” još 6. oktobra, tokom predizborne kampanje za opće izbore, tvrdili da je gradska Toplana “potpuno” spremna za sezonu grijanja, prvi hladni dani su ih demantirali.
Zahlađenje i pad temperature, pa i do tri stepena, stanovnici u nekoliko banjalučkih naselja jučer i danas dočekali su uz hladne radijatore.

Danas su od direktora banjalučke "Toplane" Miće Milovanovića dobili izvinjenje i novo obećanje da će kvarovi na distributivnoj mreži, biti, kako očekuje, otklonjeni tokom dana.

Milovanović je na pres-konferenicji rekao da je "Toplana“ za pripremu ove sezone grijanja "uradila više nego bilo koja druga“ i da kvarovi do kojih je došlo na distributivnoj mreži "nisu u zonama u kojima je obavljana rekonstrukcija“, ali da je na njihovom otklanjanju angažovana sva raspoloživa tehnika i ljudstvo.

Između ostalih, grijanje nema ni Poliklinika, dok su ekipe "Toplane" protekle noći otklanjale kvar na Trgu Krajine i sada u užem centru grada toplotnu energiju nema "plavi neboder".

Toplana Banja Luka (Foto: SRNA)
Toplana Banja Luka (Foto: SRNA)


Milovanović tvrdi da je enorman broj kvarova posljedica starosti distributivne mreže i "nesavjesnog odnosa manjeg dijela potrošača prema toplifikacionom sistemu, navodeći kao primjer jednu zajednicu etažnih vlasnika koja nije dozvolila pristup radnicima "Toplane" zbog čega šest zgrada nije imalo grijanje“.

Prije zvaničnog početka sezone grijanja, kaže Milovanović, oprema je puštana u funkciju i tada su otklonjeni svi uočeni kvarovi, ali je 20. oktobra došlo do većeg broja kvarova, pa je "Toplana“ od tada u potpunoj pripravnosti.

"Nama je veliki problem otkrivanje kvara, a kada kvar otkrijemo otklanjamo ga u roku od 24 sata", ustvrdio je Milovanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: