|

U Banjoj Luci danas zajednička sjednica Vlade FBiH i Vlade RS-a

U Banjoj Luci danas zajednička sjednica Vlade FBiH i Vlade RS-a
47
S
SRNA
9.3.2017. u 08:06
44
komentara
47

dijeljenja
U Banjoj Luci danas zajednička sjednica Vlade FBiH i Vlade RS-a Premijerka RS-a Željka Cvijanović i premijer FBiH Fadil Novalić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlade Republike Srpske i Federacije BiH održat će danas u Banjoj Luci zajedničku sjednicu na kojoj će razmatrati informaciju o realizaciji obaveza iz Reformske agende za BiH za period od 2015. do 2018. godine i pisma namjere.
"Na zajedničkoj sjednici bit će razmotrena i informacija o aktivnostima u borbi protiv sive ekonomije, informacija o putnim komunikacijama, a biće definisana i metodologija održavanja budućih zajedničkih sjednica i način utvrđivanja dnevnih redova", navodi se u najavi iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Početak zajedničke sjednice zakazan je za 13:00 sati u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci, a konferencija za medije za 14:30 sati u Pres-centru Vlade Republike Srpske.

Zajedničkoj sjednici prethodit će bilateralni sastanci ministara iz vlada Republike Srpske i FBiH u terminu od 12:00 do 13:00 sati u kabinetima ministara.

Premijer FBiH Fadil Novalić izjavio je uoči sjednice da je ovo dobar način jačanja reformskih procesa u BiH kroz saradnju zvaničnih institucija.

"Jedan od najvažnijih je uspostavljanje trajnih i efikasnih mehanizama za suzbijanje sive ekonomije na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Ta nastojanja ne bi bilo moguće ostvariti ukoliko bi bila provođena samo unutar jedne strane međuentitetske linije i zato ćemo sutra o tome posebno razgovarati", rekao je Novalić.
Prijavi grešku


Komentari (44)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...