BiH
63

U akciji "Golf" uhapšeno 12 osoba iz Tuzle, Kalesije, Zvornika i Visokog

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Službenici MUP-a Tuzlanskog kantona u koordiniranoj akciji sa službenicima Zeničko-dobojskog kantona i CJB Bijeljina uhapsili su 12 osoba zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela organizovanog kriminala, teških krađa i krivotvorenja isprava.

Akcija se provodi od ranih jutarnji sati, a obavljeni su pretresi na 20 lokacija na kojim je kod osumnjičenih pronađen znatan broj visokosofisticirane opreme te dva putnička automobila od kojih je jedan ukraden na području Tuzlanskog kantona.

"Na području Tuzlanskog kantona obavili smo tri pretresa i uhapsili dvije osobe, na području općine Zvornik obavljeno je 15 pretresa i uhapšeno je devet osoba, dok su na području Visokog obavljena dva pretresa i uhapšena je jedna osoba", kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Uhapšene osobe sprovedene su u MUP TK na kriminalističku obradu poslije koje će biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. Akcija "Golf" izvedena je po naredbi kantonalnih sudova iz Tuzle i Zenice, a u realizaciji učestvovao je veliki broj policijskih službenika.