BiH
0

U akciji "Gladius 2" u BiH i Hrvatskoj uhapšeno više krijumčara marihuane

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šest osoba s područja Hrvatske, među kojima i jedan policajac, te više osoba u BiH uhapšeno je zbog organiziranja u međunarodnu grupu krijumčara marihuane, a u toj zajedničkoj akciji "Gladius 2" policija Hrvatske i BiH ukupno je zaplijenjeno oko 130 kilograma marihuane.

Voditelj odjela kriminaliteta droga PU dubrovačko-neretvanske Hrvoje Neusidl izjavio je danas kako su ukupno na području Hrvatske i BiH uhapšene 23 osobe, a četiri osobe u BiH još su uvijek u bijegu.

Akcija je započela lani u decembru, a rezultirala je hapšenjem pet muških i jedne ženske osobe na području Hrvatske. Troje uhapšenih sumnjiči se da su se organizovali u zločinačku organizaciju s osobama u BiH radi nabave kokaina i marihuane te njihove dalje preprodaje u Hrvatskoj.

Policija ih tereti da su od decembra prošle do maja ove godine u Hrvatsku u više navrata prokrijumčarili te preprodali 85 kilograma marihaune.

Među šestero uhapšenih hrvatskih državljana prvoosumnjičeni je iz Zagreba, a drugoosumnjičena iz Ploča, dok se u toj grupi našao i jedan dubrovačko-neretvanski policajac.