|

U 2016. sa sarajevskih ulica uklonjeno 2.420 nepropisno parkiranih vozila

U 2016. sa sarajevskih ulica uklonjeno 2.420 nepropisno parkiranih vozila
11
F
FENA
15.2.2017. u 08:53
23
komentara
11

dijeljenja
U 2016. sa sarajevskih ulica uklonjeno 2.420 nepropisno parkiranih vozila Foto: Arhiv/Klix.ba
Prema evidenciji koja se odnosi na aktiviranje službe "pauk" uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ukupan broj nepropisno parkiranih vozila koje je u 2016. godini KJKP "Rad" uklonio sa sarajevskih ulica je 2.420, potvrdio je glasnogovornik KJKP "Rad" Mirza Ramić.
Broj uklonjenih vozila na osnovu asistencije kontrolora parkinga - redara, zbog neplaćenog parkinga, je 502 vozila, dodao je Ramić.

Po njegovim riječima, prema svim drugim zahtjevima za uklanjanje vozila od MUP-a KS, Tužilaštva KS, Tužilaštva BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i drugih, premješteno je 50 vozila.

"Također, po zahtjevu MUP-a KS prilikom dolaska stranih delegacija i zbog drugih dešavanja u gradu (sportskih, kulturnih i hitnih građevinskih radova) 33 vozila su premještana bez naplate", istakao je.

Ramić ističe da prema Uredbi o načinu naplate parkiranja u KS i Odluci o sigurnosti i organizaciji prometa, služba ‘pauk’ pri KJKP "Rad" se angažira uz asistenciju MUP-a KS u slučajevima kada korisnik parkira vozilo koje nije registrirano ili nema registarskih oznaka, u slučajevima ostavljanja neispravnog ili havarisanog vozila i zbog dotrajalosti neupotrebljivih vozila ili vozila koja nemaju vlastiti pogon.

"Pauk se angažira i u slučajevima zauzimanja parking mjesta putem ograđivanja (rampe, ograde i razni predmeti koji fizički ometaju parkiranje), neovlaštenog zaustavljanja i parkiranja na rezervisanim parking mjestima, zaustavljanja i parkiranja vozila uzastopno dva sata na parking mjestu bez valjane parking karte, ako svojim položajem parkiranja vozilo zauzima više parking mjesta", kazao je Ramić.

Dodaje da će vozilo u slučaju zaustavljanja ili parkiranja na javnim prometnim površinama namijenjenim za kretanje i zadržavanje pješaka gdje to nije dozvoljeno, biti uklonjeno ili premješteno na drugo mjesto o trošku vlasnika ili korisnika vozila po nalogu ovlaštenog službenika MUP-a KS.

Uklonjena vozila se deponuju na nadvožnjaku Ciglane u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...