{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U 17 sati vijećnici ponovo biraju gradonačelnika Sarajeva

F
27.3.2013. u 08:42
0
26
U 17 sati vijećnici ponovo biraju gradonačelnika Sarajeva
0
U 17 sati vijećnici ponovo biraju gradonačelnika Sarajeva
Gradsko vijeće Grada Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Treći dio konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na kojoj bi konačno trebao biti izabran gradonačelnik, zakazan je i zvanično za danas u 17 sati, ali prije te sjednice zasjeda Kolegij Gradskog vijeća na kojem sjednica Vijeća može biti i odgođena.
Dosadašnja dva kandidata Stjepan Kljuić iz Socijaldemokratske unije (SDU) BiH i Igor Kamočaji iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u prethodna dva dijela glasanja nisu dobili potrebnu vijećničku većinu od 15 glasova.

Kako su prenijeli neki mediji SDU bi na današnjoj sjednici mogla ponuditi novog kandidata - Ivu Komšića, a budući da nije isključena mogućnost da Stranka demokratske akcije (SDA) predloži svog kandidata kao moguće ime spominje se sadašnji ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Sabahudin Delalić u izjavi za FENA-u izrazio je nadu da će vijećnici danas predložiti novu listu kandidata za gradonačelnika jer bi se u protivnom "sve ponovo vrtjelo ukrug".

Iz SDP-a je potvrđeno FENA-i da se njihov kandidat ipak neće mijenjati.

Stav Naše stranke također ostaje isti, ne prihvataju ni Kamočaija ni Kljuića te traže od stranaka da predlože nove kandidate.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: