BiH
15

TXtv kablovski operater u Zenici predstavio ultrabrzi internet i najsavremeniju tehnologiju

Piše: E. M.
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Multiplexu Ekran u Zenici danas je izvršena promocija novog kablovskog operatera na području Zenice TXtv koji je danas u podne pustio svoj signal prvom korisniku najsavremenije tehnologije u vidu optičke kablovske mreže.

TXtvv je u proteklom periodu na području Zenice izgradio optičku mrežu za kapacitete - optika u stan što predstavlja osnov za telekomunikacione servise nove generacije. Ovim projektom, kako je kazala voditeljica projekta optičkih mreža Almira Turčinović pokriveno je 85 posto urbanog dijela grada.

"To znači da svim korisnicima u tom dijelu mreže možemo optikom ući u stan, ili još preciznije tamo gdje dobijemo saglasnost za ulazak u zgradu od Odbora etažnih vlasnika ili stanara, što vjerujemo neće biti problem, jer Zeničani nikada nisu blokirali napredak i dobre projekte. Tehnologija povezivanja optičkim kablovima predstavlja najsavremeniju tehnologiju za telekomunikacijske mreže koja će i u budućnosti biti 'top' tehnologija, kao i danas, zato što su kapaciteti optičkog kabla praktično neograničeni", izjavila je Turčinović.

Ona je dodala da je EU usvojila agendu "Europa 2020", koja se temelji na brzom i ultrabrzom internetu te je realizacijom ovog projekta Zenica to ispunila tri godine prije EU.

Zenica je dobila potrebnu optičku infrastrukturu za cjelovitu digitalizaciju grada. Mi smo napravili prvi korak za digitalizaciju Zenice. Međutim, TXtv je napravio i drugi korak za digitalizaciju ovog grada. Građanima od danas nudimo optički internet sa velikim brzinama, i do 400Mb/s, što je danas u BiH moguće jedino u Zenici. Ono štoje korisnicima najbitnije, te brzine nisu po enormno visokim cijenama. Dakle, ne kao utopija već kao realnost, jer korisnici mogu ultrabrzi optički internet dobiti po cijenama nižim nego što danas plaćaju, iako je ova tehnologija kao napredna bitno skuplja za implementaciju od standardnih kablovskih mreža", dodala je Turčinović.

SA TXtv uslugama svi korisnici dobijaju samo digitalnu televiziju uz SD i HD resivere, besplatne telefonske uređaje kao i besplatne pozive prema svim mrežama u BiH.

"Dolaskom TXtv digitalna televizija se više neće prodavati kao luksuz, uz doplatu, nego po principu digitalno sve za svakoga i to za samo 14 KM", zaključili su današnjoj konferenciji.

Domaćini konferencije zahvalili su se i gradskoj upravi koja je imala razumijevanja i sluha za projekat provedbe optičkih kablova kroz sistem javne rasvjete te su istakli kako će u svome poslovanju akcenat staviti i na društvenu odgovornost kompanije.

Sve usluge objedinjene su u pakete koji su cjenovno prihvatljiviji od drugih kablovskih operatera. Paket TX Trio L gdje korisnici dobijaju 170 TV kanala, preko 15 HD kanala besplatno, besplatne razgovore prema svim mrežama u BiH te optički internet brzine 80/4 mbps iznosi 49,90 KM, dok svi korisnici koji potpišu ugovor na 24 mjeseca dobijaju 50 posto popusta za prvih šest mjeseci trajanja ugovora.

Ponudu TXtv, kao i informacije o svim ostalim pogodnostima i uslugama možete dobiti na internet stranici TXtv.

Vezani članci