{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tvrdoglavi lideri rade protiv interesa svih građana

S
27.12.2010. u 14:33
0
2
Tvrdoglavi lideri rade protiv interesa svih građana
0
Tvrdoglavi lideri rade protiv interesa svih građana
Bosić: Optužbe na račun SDP-a i SDA
Svi politički lideri koji odbijaju da razgovaraju o načinu na koji se može prevazići trenutna situacija blokade formiranja vlasti u BiH biće odgovorni za posljedice koje nastanu, izjavio je Srni predsjednik SDS-a Mladen Bosić.
Bosić smatra da svi koji odbijaju razgovor nemaju interes da bude formirana vlast i da institucije funkcionišu i rade svoj posao, što je u krajnjoj liniji protiv interesa građana.

"Stav SDS-a jasno je izražen zajedničkim pozivom svim značajnijim političkim faktorima u BiH da otvorimo razgovore. Evidentno je da su na stolu različite platforme i praktično su otvorene sve karte" - istakao je Bosić.

Portparol HDZ-a 1990 Veso Vegar izjavio je Srni da se SDP još prije katoličkog Božića izjasnio da ne želi da prisustvuje sastanku lidera političkih partija zakazanog za 29. decembar u Sarajevu, kojeg su u Mostaru inicirali predsjednici HDZ -a BiH Dragan Čović, HDZ-a 1990 Božo Ljubić, SNSD-a Milorad Dodik i SDS-a Mladen Bosić.

"Mi bismo željeli da SDP dođe na taj sastanak. Međutim, sutra ćemo sigurno znati da li će biti sastanka političkih lidera ili neće. Naravno da trebamo razgovarati i samo na takvim sastancima možemo doći do dogovora", dodao je Vegar.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ranije je rekao da će doći na sastanak političkih stranaka koji je najavljen za ovu sedmicu u Sarajevu, iako su se lideri SDP-a Zlatko Lagumcija i SDA Sulejman Tihić izjasnili da oni neće doći. "Biću tamo onda kada je zakazan sastanak, iako je indikativno da sarajevske partije ne žele da dođu", rekao je Dodik.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: