{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tvrdoglavi lideri rade protiv interesa svih građana

S
27.12.2010. u 14:33
0
2
Tvrdoglavi lideri rade protiv interesa svih građana
0
Tvrdoglavi lideri rade protiv interesa svih građana
Bosić: Optužbe na račun SDP-a i SDA
Svi politički lideri koji odbijaju da razgovaraju o načinu na koji se može prevazići trenutna situacija blokade formiranja vlasti u BiH biće odgovorni za posljedice koje nastanu, izjavio je Srni predsjednik SDS-a Mladen Bosić.
Bosić smatra da svi koji odbijaju razgovor nemaju interes da bude formirana vlast i da institucije funkcionišu i rade svoj posao, što je u krajnjoj liniji protiv interesa građana.

"Stav SDS-a jasno je izražen zajedničkim pozivom svim značajnijim političkim faktorima u BiH da otvorimo razgovore. Evidentno je da su na stolu različite platforme i praktično su otvorene sve karte" - istakao je Bosić.

Portparol HDZ-a 1990 Veso Vegar izjavio je Srni da se SDP još prije katoličkog Božića izjasnio da ne želi da prisustvuje sastanku lidera političkih partija zakazanog za 29. decembar u Sarajevu, kojeg su u Mostaru inicirali predsjednici HDZ -a BiH Dragan Čović, HDZ-a 1990 Božo Ljubić, SNSD-a Milorad Dodik i SDS-a Mladen Bosić.

"Mi bismo željeli da SDP dođe na taj sastanak. Međutim, sutra ćemo sigurno znati da li će biti sastanka političkih lidera ili neće. Naravno da trebamo razgovarati i samo na takvim sastancima možemo doći do dogovora", dodao je Vegar.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ranije je rekao da će doći na sastanak političkih stranaka koji je najavljen za ovu sedmicu u Sarajevu, iako su se lideri SDP-a Zlatko Lagumcija i SDA Sulejman Tihić izjasnili da oni neće doći. "Biću tamo onda kada je zakazan sastanak, iako je indikativno da sarajevske partije ne žele da dođu", rekao je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: