Komentari (141)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDAovci danas slave Tvrtka, sutra Mehmed II.
Mnogi slave i Arminiusa i Augustusa 🤷‍♂️ historija je najstarija sapunica
Zašto da slavim Mehmeda?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Realnije bi bilo da obilježe osvajanje BiH od strane Osmanlija, to je daleko bliže jadnom Muhamedu i Aliji.
Kakve veze vi imate sa Tvrtkom?! Vi ste potomci Osmanlija, Hasan paša - Predojević i ostala kompanija.
odlično!!!
vi ste se odrekli njega,kad ste postali arapi
... Država na I mjestu. Čestitamo C R V E N O J Tuzli. hej Stranko, kako se ti nisi sjetila ovog
Rodni grad rumenog
Lijepo baš. Svaka čast Tuzlacima i srdačan pozdrav iz Banjaluke!
Tuzlaci su i 1991 podrzali zajednicki zivot Bosanaca i Hercegovaca svih vjera i nacija,kako se zivjelo i u Titino doba.Svaka cast.
Bravo 👏👏🇧🇦🇧🇦
Ni ovaj se vladar ne razlikuje previše od današnjih političara svaki je gledo svoju korist a narosu da mrvice da sačuva socijalni mir
Svaka cast, u cijeloj FBiH treba da se vise izucava srednjovjekovna Bosna, da se zna da smo mi potomci ovih vladara, a svrbi ne polazu pravo na nju
Jedino ovako mozemo svi postati Bosanci i Hercegovci
Pa vidim da vlada nema pametnijeg posla, jer inace u TK je sve na vrhunskom nivou, sve muzejske zbirke u odlicno stanju, biblioteka na nivou paleolita, sve super, pa se ima vremena za tvrtka
Tzv. Hrvati jedini evropski "narod" bez kralja i kraljice.
Ustvari, imali su kraljeve, ali Madjare. 🤭
Za sve islamofobe koji pitaju kakve mi veze imamo sa Tvrtkom.. Zašto se vi ne vratite korenima staroslavenske religije i bogova i dare sebi ime Perun ili Svarog, zašto ste prodali veru za večeru i prešao na pravoslavlje ??? Vidiš kako je ta priča glupa... Vjera ne individualna stvar, može se promijeniti, ime isto tako i ne znači ništa, a ne možemo promijeniti da smo iz Bosne i da smo Bosanci. Moraš naučiti razlikovati vjeru i nacionalnost.
To su imena bogova, mi zapravo nosimo stara imena. Uros, Milos, Stefan, Ognjen, Dusa, Jelena, Vuk itd izguglaj bar to danas nije tesko.
Jesu imena bogova, ali poenta čovjeku stoji. Isto tako vi dajete imena iz Biblije, svetaca ili anđela a ta su imena došla sa Bliskog istoka. Recimo ime Abdulah nose i kršćani u arapskom svijetu. Uostalom hoćemo li u 21. vijeku pričati kako se ko zove, vaša mržnja se krije u činjenici da je neko musliman, to gajite kroz mitove od kosovskog boja i tu je korjen srpskog nacionalizma. Da ti rođeni otac pređe na budizam i promijeni ne bi te zaboljelo kao da postane musliman.
Svi će sad tisra o tome kako se ko zove i ko je koju je religiju usvojio i ko je prvi došao i ko će zadnji otići te ostali bullshit. Ali, bitan je samo plamen Bosanski. A on tinja stoljećima i ostaje.
Drago mi je da svi ističu znakove ljiljana koji su bili simbol srednjovjekovne Bosne.