Nove klime, police...
22

Tuzlanski premijer dodatno oprema kabinet za 6.300 KM

A. K.
Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović (Foto: D. Z./Klix.ba)
Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović (Foto: D. Z./Klix.ba)
Prostorije Vlade Tuzlanskog kantona u narednom periodu će biti dodatno opremljene, a iz kantonalnog budžeta za ovu namjenu je izdvojeno 40.970 konvertibilnih maraka. Od tog iznosa, 6.300 maraka je namijenjeno za kabinet premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića koji djeluje u tehničkom mandatu.

U cilju realizacije Programa kapitalnih izdataka za korisnike budžetskih sredstava Vlada Tuzlanskog kantona danas je odobrila ukupno 40.970 KM za realizaciju kapitalnih investicija i ulaganja.

Uredu za zajedničke poslove je odobreno ukupno 30.900 KM za nabavku kancelarijskog namještaja, arhivskih polica za potrebe arhivskog depoa, računarske opreme i klima uređaja za potrebe server sale.

Uredu premijera je odobreno 6.300 KM za nabavku računarske opreme i kancelarijskog namještaja, a Ministarstvu trgovine turizma i saobraćaja TK 3.400 KM za nabavku računarske opreme, antivirusne zaštite, klima uređaja i zavjesa za kancelarije.

Kantonalnoj upravi robnih rezervi odboreno je 370 maraka za nabavku multifunkcionalnog uređaja koji omogućava printanje, skeniranje i kopiranje dokumenata, kao i primanje te slanje faxa.