|

Tuzlanski mališani u velikoj eko-priči

Tuzlanski mališani u velikoj eko-priči
39
Klix.ba
26.1.2015. u 21:04
2
komentara
39

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Nakon završene edukacije osnovaca, vrijedni članovi tima "Let's Do It Tuzla", obavili su i edukaciju najmlađih članova društva.
U saradnji sa JU Naše dijete Tuzla, uz podršku kompanija Eko život i HT Eronet, uspješno su educirana djeca predškolskog uzrasta o značaju pravilnog odlaganja otpada i aktivnostima kojima se bavi "Let's Do It Tuzla", te su imali priliku na zanimljiv i kreativan način upotrijebe PET ambalažu i plastične vrećice, s kojima se svakodnevno susreću. U navedenim aktivnostima učestvovalo je 250 mališana iz 10 obdaništa.

"Programom edukacija 'Mala škola ekologije' težimo razvijanju ekološke svijesti mladih osoba. Cilj je na zanimljiv način prikazati trenutno stanje u okolišu, te dati priliku budućim generacijama da upravo u ovom periodu osjete pripadnost životnoj sredini. Zaista postoji veliko interesovanje profesora i menadžmenta škola, ali i učenika, čime smo jako ponosi, jer nam to stvara temelje za saradnju u budućnosti", izjavila je Jasmina Šehanović, koordinatorica "Male škole ekologije".

U programu "Mala škola ekologije" do sada je održano 19 prezentacija u osnovnim školama, gdje je učestvovalo 1.115 učenika, dok je za naredni period planirana i posjeta svim srednjim školama na području Grada Tuzle. Također, bitno je naglasiti da će svi učenici imati priliku organizovano prisustvovati četvrtoj velikoj akciji čišćenja otpada koja će biti organizovana u maju ove godine.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...