{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlanski list za ličnost godine proglašava Jadranku Kosor

F
24.1.2010. u 14:40
0
13
Tuzlanski list za ličnost godine proglašava Jadranku Kosor
0
Tuzlanski list za ličnost godine proglašava Jadranku Kosor
Jadranka Kosor
U povodu obilježavanja treće godišnjice, Tuzlanski list, po već ustaljenoj praksi, dodjeljuje priznanja i nagrade osobama iz Bosne i Hercegovine i regije. U izboru čitatelja, redakcije i menadžmenta, za osobu godine izabrana je Jadranka Kosor, premijerka Republike Hrvatske.
Na prigodnoj svečanosti, koja će se održati večeras u 20 sati u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla u Tuzli, laureatima će biti dodijeljene plakete i priznanja.

Dolazak na na ovu svečanost potvrdili su: Jadranka Kosor, Sulejman Tihić, predsjednik SDA, Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a BiH, Zdravko Krsmanović, načelnik Opštine Foča, Asim Sarajlić, načelnik Općine Vogošća, Nihad Imamović, predsjednik ASA holdinga, Enis Bešlagić, najbolji glumac u regiji, Halid Bešlić... i brojni privrednici, političari i javni radnici iz naše i zemalja okruženja.

Najuspješnijim političkim ličnostima, privrednicima, umjetnicima, i drugim uspješnim pojedincima i kolektivima, čiji je rad ostavio traga u protekloj godini recesije, a koji su izabrani za dobitnike priznanja Tuzlanskog lista bit će dodijeljene plakete i priznanja.

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja su Jadranka Kosor, ličnost godine u regiji zapadnog Balkana, Sulejman Tihić, predsjednik SDA BiH i Doma naroda Skupštine BiH najbolji je političar u BiH, dr. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, dobuio je priznanje za doprinos međunarodnoj afirmaciji BiH, dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, najkooperativniji je političar u BiH, Vlada FBiH dobila je priznanje za doprinos monetarnoj disciplini i za uspješne pregovore sa MMF-om, dr. Svetlana Cenić, profesor Banjolučkog univerziteta, dobila je prizanje za borbu protiv korupcije u BiH, Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, za doprinos sigurnosti BiH, dr. Denis Bećirović, potpredsjednik Kluba SDP-a BiH u Zastupničkom domu Skupšine BiH, za odbranu i afirmaciju državnosti BiH.

Zdravko Krsmanović, načelnik Opštine Foča, proglašen je najboljim načelnikom u Republici Srpskoj, Asim Sarajlić, načelnik Općine Vogošća, najbolji načelnik u FBiH, Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave CROATIA osiguranja, najbolji je menadžer u regiji, Nihad Imamović, predsjednik ASA Hollding, najbolji menadžer u FBiH, Rešad Husagić, direktor Rudnika "Kreka", najbolji menadžer u Tuzlanskom kantonu, mr. Almazaga Ćatović, najuspješniji promotor turizma, Enis Bešlagić najbolji je glumac, Halid Bešlić, estradna ličnost godine te Miren Aljić novinar godine Tuzlanskog lista.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: