Napustili kompaniju
15

Tuzlanska policija milijardera Mittala i druge uhapšene u GIKIL-u sklonila od novinara

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Istražni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, branjenici i uhapšeni u današnjoj policijskoj akciji u Global Ispat Koksnoj Industriji Lukavac (GIKIL) napustili su službene prostorije ove kompanije.
Predsjednik Nadzornog odbora GIKIL-a Pramod Mittal, član Nadzornog odbora Rajib Dash te generalni direktor GIKIL-a Paramesh Bhattacharyya danas su uhapšeni u policijskoj akciji zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela organizovani kriminal uz zloupotrebu položaja i ovlasti u poslovanju.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Osumnjičeni su u kasnim poslijepodnevnim satima pozvali i Službu hitne medicinske pomoći koja je intervenisala u prostorijama GIKIL-a.

Nakon skoro cjelodnevnog boravka istražni timovi su napustili službene prostorije GIKIL-a, dok su uhapšeni izvedeni na stražnji ulaz, sklonjeni od očiju javnosti odnosno prisutnih novinara.

U timu branjenika uhapšenih nalazi se i istaknuta advokatica Vasvija Vidović koja je u kasnim poslijepodnevnim satima stigla u prostorije GIKIL-a.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Podsjećamo, službenici MUP-a TK da su u saradnji sa pripadnicima Tužilaštva TK, a po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli uhapsili tri osobe u GIKIL-u.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

"Oni su uhapšeni zbog sumnje da su od 2003. godine pa na ovamo počinili krivično djelo organizovani kriminal uz zloupotrebu položaja i ovlasti u poslovanju. Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli će biti izvršen pretres onih mjesta gdje su oni smješteni, a onda će biti sprovedeni u Tužilaštvo TK na dalje postupanje", rekao je postupajući tužilac Ćazim Serhatlić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Za sada nije poznato na koju lokaciju su prevezeni uhapšeni u GIKIL-u.