Borba za benzinsku pumpu
0

FOTO / Tuzlaci potpisuju peticiju protvi Amile Kunosić-Ferizović

Piše: D. Brkić
Općinska organizacija ratnih vojnih invalida Tuzla organizovala je danas, na dvije lokacije u Tuzli, potpisivanje peticije protiv kandidature pravnice Amile Kunosić-Ferizović za glavnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva Tuzla.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
U obrazloženju se navodi kako je Amila Kunosić-Ferizović prekršila više zakonom propisanih pravila, zastupanje tuženog i tužitelja, kao i zastupanje tužitelja koji je sa njom u srodstvu. U slučaju benzinske pumpe u Miladijama ona je, kako navodi OO RVI, zastupala i RVI i preduzeće Tehnopetrol, koje je u vlasništvu njenog supruga, također ratnog vojnog invalida Elvira Ferizovića.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Amila Kunosić-Ferizović je u saopštenju za javnost navela da se Nihad Bukvić, predsjednik OO RVI, služi neistinama i da je izdao i potpisao punomoć za zastupanje na njeno ime. U saopštenju se navodi kako je Nihad Bukvić zaposlenik JP Komunalac, čiji je osnivač Općina Tuzla i da i na ovo pitanje neko treba dati odgovor, jer je Općina Tuzla uključena u višegodišnji spor u vezi sa gradnjom benzinske pumpe u Miladijama. Također, navedeno je kako je Kunosić-Ferizović ugledna građanka sa zavidnim višegodišnjim iskustvom u pravosuđu, a javnost je poznaje i kao istaknutu humanisticu.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis