Akcija na tuzlanskom korzu
0

RVI sutra organizuju potpisivanje peticije protiv Kunosić-Ferizović

FENA
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Organizacija ratnih vojnih invalida najavila je za četvrtak počev od 10 sati potpisivanje peticije na tuzlanskom korzu protiv kandidature Amile Kunosić-Ferizović za glavnu kantonalnu tužiteljicu, objavio je Tuzlanski info portal.

Ratni vojni invalidi također su nezadovoljni što kantonalna policija nije poduzela ništa u vezi s njihovom prijavom protiv zaštitara agencije "Soko BH" koji je, kako navode članovi Organizacije, potegao pištolj na ratnog vojnog invalida Seada Odobašića, izjavio je predsjednik Organizacije RVI Nihad Bukvić.

"Žalosno je da policija nije privela nikog iz zaštitarske službe, ni tog čovjeka koji je potezao pištolj, te da uopće nisu napravili prijavu", kazao je Bukvić dodavši da ima sve manje povjerenja u policiju.

Husejn Odobašić, koji je u ponedjeljak bio uhapšen nakon ovog incidenta sa zaštitarima agencije "Soko BH", pušten je na slobodu, ali će biti krivično gonjen, rečeno je danas prilikom novog okupljanja ratnih vojnih invalida na gradilištu benzinske pumpe u Miladijama.

Iz Općinskog suda Tuzla traže izjašnjenje zašto još uvijek nije riješeno ništa u vezi s tužbom Organizacije RVI protiv Tehnopetrola i Agencije ˝Soko BH˝, a vezano za ometanje posjeda.

"Mi ćemo se svaki dan okupljati, dobili smo dopis od Koordinacije boračkih udruženja Općine Tuzla u kojem nam u potpunosti daju podršku i najavljuju da ukoliko se u narednom periodu ne riješi pitanje benzinske pumpe, na ovom lokalitetu će se okupiti kompletna boračka udruženja.

Istu podršku nam je dala Koordinacija kantonalnih udruženja", istakao je Bukvić.