Finale Ice Fun Challengea
0

Tuzlaci pokazali zavidno umijeće na ledu

Sarajevo-x.com
Nakon uspješno završenog seminara Naši mali anđeli koji se u periodu od 04. do 12. januara održao u prostorijama Katoličkog školskog centra u Tuzli uz pomoć Omladinske banke i Fondacije tuzlanske zajednice, u subotu 14. januara održano je i finale Ice Fun Challenge.

JKP Pannonica i HUG City Angels za ovu su priliku pripremili niz iznenađenja za sve svoje sugrađane. Četiri para koja su se takmičila u srijedu i četvrtak i koji su među velikom konkurencijom zaslužili da dođu do finala takmičila su se u četiri zanimljive discipline: Štafeta, Restaurant challenge, Dancing Queen i Backward Run te su na taj način dobili svoju priliku za dokazivanje žiriju i mnogobrojnoj publici na Trgu Slobode.

Titulu najboljih od najboljih i dvije sezonske ulaznice na Panonska jezera zasluženo su dobili Andrea Cvijetinović i Amar Mašić koji su sve prisutne očarali svojim umijećem na ledu. Drugo mjesto osvojili su Indira i Elvir, a ništa manje vrijedno treće mjesto Dina i Ahmet.

Za dobru zabavu bili su zaduženi i voditelji Rusmir Krdžalić i Azra Prcić, kao i Alen Ramić Bumbi koji je samo za publiku po prvi puta stao na klizaljke. Nakon Ice Fun Challengea Gradski anđeli su Tuzlacima pripremili i nešto do sada neviđeno u Tuzli – Ice Disco Night, disco na otvorenom u centru Tuzle uz poznatog tuzlanskog DJ Woida.

Tuzlaci su mogli uživati uz tople čajeve i kuhano vino, a sav prihod išao je za liječenje dvadesetogodišnjeg Dine Milanovića. I pored hladnog vremena i snijega City Angels su bili zadovoljni odzivom svojih sugrađana na ovu humanitarnu akciju.

Svi su zajedno iz Tuzle još jednom poslali toplu poruku, poruku ljubavi, suživota i tolerancije.