BiH
634

Tuzla: Sastanku Plenuma prisustvovalo blizu 700 građana

Piše: D. Brkić
Poslije Kuće plamena mira i Narodnog pozorišta Tuzla večeras je održan najbrojniji Plenum građanki i građana TK-a u velikoj sali BKC-a. Skupu je prisustvovalo blizu 700 građana, a putem livestreama u jednom trenutku direktan prijenos je pratilo blizu 2.000 osoba.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Demantovani su pokušaji diskreditacije Plenuma, a još jednom je potcrtano kako ovo tijelo nema nikakve stranačke i partijske konotacije. Posljednje zahtjeve Kolegiju Skupštine TK predat će delegacija u sastavu: Ankica Đurić, Atif Dedić, Sabina Mujezinović, Nedžad Ibrahimović, Edib Pozderović, Amir Bajramović i Elizabeta Lukačević.

Na dosadašnji rad Plenuma osvrnuo se Vedad Pašić, koji je konstatovao kako se ovo tijelo zalaže za princip direktne demokratije. Profesor Nedžad Ibrahimović ističe kako je ideja Plenuma važnija od svakog učesnika pojedinačno, dok je Damir Arsenijević napomenuo kako građanke i građane niko ne smije plašiti.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

"Svi kažu kako ova zemlja može biti Švicarska. Hajdemo je tako i napraviti. Mi radimo na tome“, rekao je Arsenijević.

Skupu su se još obratili, između ostalih, Almir Arnaut, Edib Pozderović, Smiljana Vovna, Edin Osmanbegović, Sajma Omerović, Mirza Ćatibušić, Rasim Đekić, Senad Alić, Senahid Avdagić, Mirsada Bajramović...

Oformljene su i radne grupe po resorima čiji članovi svoj rad nastavljaju sutra. Također, građanke i građani TK pozvani su da se i dalje mirno okupljaju ispred zgrade Sodaso u kojoj je bila smještena Vlada TK.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba