BiH
14

Tuzla: Radnici "Aide“ najavili u MUP-u TK blokadu gradskih raskrsnica

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Poslije današnjih mučnih scena u cafe-baru tuzlanskog BKC-a, radnici Fabrike obuće "Aida“ proteste su nastavili ispred privremenog sjedišta Vlade TK. Kako tamo nije bilo premijera Bahrije Umihanića i ministara, predstavnici radnika su u poslijepodnevim satima otišli do Skupštine TK kako bi dogovorili sastanak.

Dogovoreno je da predstavnici radnika, Skupštine TK i Vlade TK za stol sjednu u srijedu popodne, a ukoliko ni ti razgovori ne urode plodom u četvrtak će uslijediti blokada gradskih raskrsnica.

"Mi smo u MUP-u TK najavili blokadu raskrsnica u naselju Irac i kod BKC-a. Ne želimo slušati više prazna obećanja, želimo da se riješe naši problemi“, kaže Hasan Užičanin, predstavnik radnika "Aide“.

Radnici traže da ih Vlada TK novčano pomogne do punog pokretanja proizvodnje te da im uveže radni staž i uplati doprinose. U Vladi TK navode kako su dogovorili posao za dva pogona "Aide“, a da će za treći biti ugovoren u decembru.

Međutim, radnici ne vjeruju u obećanja Vlade TK, a ukoliko u četvrtak budu blokirali gradske saobraćajnice u Tuzli će zavladati potpuni saobraćajni kolaps.