{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Protest taksista zbog sve većeg broja ilegalaca

17.8.2015. u 16:00
18
38
Tuzla: Protest taksista zbog sve većeg broja ilegalaca
18
Članovi više udruženja taksista u Tuzli protestovali su danas zbog pojave sve većeg broja ilegalaca iz drugih općina.
Nekoliko stotina metara dugačka kolona taksi vozila krenula je ispred hotela Tuzla u naselju Stupine, a zatim su, stvarajući buku sirenama, prošli glavnim gradskim saobraćajnicama.

Na ovaj način žele skrenuti pažnju općinskim i kantonalnim vlastima da je suzbijanje nelegalnog taksiranja njihova briga.

"Dok mi državi izmirujemo sve dažbine, divlji taksisti dolaze u Tuzlu, pokupe kajmak i nikome ništa ne plaćaju. Ja kad dođem u Kalesiju, odmah mi dođe policija i prijeti kaznom. Taksisti iz drugih općina ovdje rade bez ikakvih problema. Ima primjera da podnose zahtjeve za dodjelu taksi stajališta kad da žive u Tuzli", kaže Senad Mujačić, jedan od taksista iz kolone nezadovoljnih.

Ponavljaju da će protestima i ujedno blokadom gradskog prometa nastaviti sve dok vlasti Tuzle ne riješe ovaj problem. Danas su tražili sastanak s premijerom Begom Gutićem, ali do njega nije došlo.

S obzirom na to da je protest najavljen, na raskrsnicama je policija regulisala saobraćaj, ali je bilo dosta negodovanja zbog usporenog saobraćaja drugih vozila.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: