|

Tuzla: Položeno cvijeće na spomen obilježjima sinovima BiH

Tuzla: Položeno cvijeće na spomen obilježjima sinovima BiH
60
Piše: D. Brkić
25.11.2012. u 15:15
17
komentara
60

dijeljenja
1/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Čelnici Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen obilježjima Partizanskim brigadama, Zlatnim ljiljanima i civilnim žrtvama rata na Slanoj Banji danas je u Tuzli obilježen Dan državnosti BiH.
Načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović istakao je kako se 25. novembar u Tuzli obilježavao i u ratnim vremenima, jer je to datum koji govori o višestoljetnom kontinuitetu bosanskohercegovačke državnosti.

O značaju 25. novembra govoreno je na svečanoj akademiji koja je organizovana u kinu Kaleidoskop

“Narodi i narodnosti Bosne i Hercegovine su dali velike žrtve u borbi i konačnoj pobjedi čovječanstva nad fašizmom. Bosna i Hercegovina je u periodu od 1941. - 1945. bila jedna od najvećih antifašističkih snaga u Evropi. Antifašisti, na čelu sa Josipom Brozom Titom, podržani od svih naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine, omogućili su održavanje ZAVNOBiH-a i Prvog i Drugog zasjedanja AVNOJ-a, gdje su potvrđeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine˝, istakao je načelnik Imamović.

“Dan državnosti BiH 25. novembar 1943. godine je jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje. Odluke koje su donijeli predstavnici svih bosanskohercegovačkih naroda na historijskom zasjedanju u Mrkonjić Gradu bile su neprocjenjiv zalog za budućnost i opstanak Bosne i Hercegovine”, istakao je premijer Sead Čaušević.

Podsjetimo kako je u čast Dana državnosti u promet puštena sjeverna gradska saobraćajnica i savremeni kružni tok na tuzlanskom Skveru.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...