{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Počelo punjenje Panonskih jezera

F
FENA
3.4.2012. u 18:44
8
13
Tuzla: Počelo punjenje Panonskih jezera
8
Tuzla: Počelo punjenje Panonskih jezera
Nakon završenih radova na remontu jezerskih školjki, danas je u krenuo transport tehnološke vode sa jezera Modrac za punjenje velikog jezera kompleksa Panonskih jezera u Tuzli. Kako navode iz JKP Pannonica u narednih petnaest dana, sa kapacitetima punjenja od 30.000-40.000 l/h, veliko jezero će se napuniti sa 10.000.000 l tehnološke vode. Nakon toga se nastavlja punjenje manjeg jezera i slapova sa dodatnih 8.000.000 litara tehnološke vode, a zatim slijedi proces filtriranja i punjenja oba jezera i slapova sa slanicom koncentracije oko 300 gr/l.
Prema planu, početkom svibnja Pannonica d.o.o. dobit će certifikat za kvalitet jezerske vode od Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanske županije. Zvanično, ljetna sezona 2012. godine kreće 1. lipnja, a u slučaju lijepog toplog vremena, sezona će biti otvorena i ranije.

I za predstojeću ljetnju sezonu Uprava Pannonice će zadržati cijene usluga na razini prethodnih pet sezona, uz posebne popuste i pogodnosti za one goste koji se odluče na kupovinu sezonskih ulaznica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: